Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Beszélni kell az emberi- és kisebbségi jogokról

2021.06.09
11:23
2021.06.09
17:32
Forrás
Pannon RTV
Milyen lesz a még meg nem született gyermekeink jövője, hogyan élnek majd az idősek, milyen lesz Szerbia gazdasága és környezetvédelme, hogyan érhetjük el a nulla légszennyezést, vagy hogyan csökkenthető a diszkrimináció?
Pannon RTV

Ezekről kezdeményez beszélgetést a szerbiai emberi- és kisebbségi jogok és társadalmi párbeszéd minisztériuma. Gordana Čomić illetékes tárcavezető palicsi találkozóján kiemelte, a cél, hogy alkalmazzák a szerbiai törvényeket és lehetővé tegyék a fejlődést. Beszélni kell minden problémáról, minden területen és megoldást találni rájuk - tette hozzá. A következő alkalommal a Palicsi-tó vizével, annak szennyezettségével is szeretnének foglalkozni.

Gordana Čomić, emberi- és kisebbségjogokért, társadalmi párbeszédért felelős miniszter, Szerbia: „Azok az információk, amelyeket most kaptunk Szerbia egész területéről, az az, hogy a legnagyobb nehézség abban van, hogy párbeszédet folytassanak egy adott területen, egy adott körzetben, hogy az emberek beszélgessenek egymással, nem magukról, hanem arról, hogy mi érdekli az embereket, akik azon a területen élnek, amelyért felelősek. Beszélgetünk a fenntartható fejlődésről, valamint arról, hogy a helyi szintű embereknek mit kell elmondaniuk a magasabb kormányzati szinteken, ahhoz, hogy majd 2030-ban milyen kinézete legyen a körzetnek.”

Gordana Čomić
Emberi jogok
kissebbségi jog

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.