Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Betartják a járványügyi előírásokat a Széchenyi István Általános Iskolában

2020-10-19
15:51
2020-10-19
16:52
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolába egyelőre még nem jutott be a koronavírus - mondják az illetékesek.

A helyi tanárok és diákok mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez továbbra így is maradjon. Nemcsak a tanórákon, a szünetekben is magukon tartják a diákok a maszkot. Rendszeresen fertőtlenítenek és szellőztetnek

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Maszkban hallgatják a gyerekek a tanórákat a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. Dudás Árpád már megszokta a helyzetet. A rendszeres kézfertőtlenítésre is odafigyel: „Nagyon könnyen hozzászoktam. Először is azért, mert én a tavasszal is, mikor kimentem, akkor mindig maszkban. Odafigyeltünk ezekre az előírásokra. Ezért nagyon könnyen hozzászoktam ehhez az iskolában. Én simán magamon tudom tartani egész nap a maszkot.”

Az alsós diákok mindennap részt vesznek a tanórákon, míg a felsősök esetében az online és a tantermi oktatást kombinálják.

Antal Dinčić Krisztina, tanár, Széchenyi István Általános Iskola: „Sokkal jobb, ha mindennap itt vannak az iskolában és személyesen találkoznak a tanárral. A tanár mégis jobban el tudja magyarázni nekik a tananyagot, mintha csak online tanulnak. Hetedik, nyolcadikban már nem annyira gond, tehát ők már tavasszal is így tanultak. Tudják használni az internetet, számítógépet, tableteket.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Egy tanteremben legfeljebb 15 tanuló tartózkodhat, így biztonságos távolságban lehetnének egymástól a diákok. Az ennél nagyobb létszámú osztályokat kisebb csoportokra osztották fel, hogy mindenki külön padban ülhessen, betartva az előírt távolságot.

Szabó Szőke Izabella, pszichológus, Széchenyi István Általános Iskola: „Nagyon nehezen indult be a dolog, de én azt hiszem, hogy mindenki beleszokott. Az osztályokat – én úgy veszem észre – az viseli meg a legjobban, hogy nem találkoznak az összes barátjukkal. Tehát, akik különböző csoportokban vannak. Akik ellentétes napokon jönnek, azok nem találkoznak egymással.”

A Széchenyi István Általános Iskolában eddig sikerült elejét venni a vírus megjelenésének. Dr. Nebojša Bohucki szerint a védőintézkedések betartása rendkívül fontos. A városban az utóbbi időszakban nyolc koronavírusos beteget regisztráltak. A járványügyi szakorvos szerint ez egy ideális szám: „Érdekes, hogy múlt héten körülbelül 100 ember fordult orvoshoz különféle tünetekkel. Ebbe beletartoztak a gyerekek is. PCR-tesztelés után, amit itt végeztünk Szabadkán, egyik sem volt pozitív a koronavírusra.”

A járványügyi szakorvos arra figyelmeztet, hogy a lehűlés közeledtével a koronavíruson kívül az influenza, valamint egyéb felső légúti megbetegedések is fertőznek majd. Ezért a téli hónapokban több beteggel számolnak.

Széchenyi István Általános Iskola
járvány
előírások
maszk
Nebojša Bohucki

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.

Népszerű