Ugrás a tartalomra
Pixabay/dozemode

Betilthatják a fiatalkorúak házasságát

2019-09-11
13:37
Forrás
Politika.rs
Szerbiában betilthatják a fiatalkorúak házasságát - írja Politika című lap. Családjogi törvénymódosítások bevezetését kezdeményezte az illetékes tárca.

Dragan Vulević a szociális kérdésekkel megbízott minisztérium tanácsadója a Politikának adott interjúban beszámolt arról, hogy Szerbiában évente 2000 fiatalkorú pár köt házasságot. Gyermekházasságról akkor beszélünk ha az egyik vagy mindkét személy kiskorú. A hatályos családjogi törvény szerint 16 évesnél idősebb gyermekek bírósági határozattal, valamint a szociális központ által kiadott pszichofizikai érettséget igazoló irattal házasodhatnak. A törvénymódosítások által a jövőben csak két felnőtt ember házasságát engedélyeznék - tette hozzá az illetékes.

házasság
fiatalkorú
családjogi törvény
Dragan Vulević

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű