Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Betlehemezők találkozója Óbecsén

2019-12-07
11:50
2019-12-07
16:59
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal tartották meg az óbecsei Than Emlékházban a Betlehemezők találkozóját. Idén péterrévei, bácsföldvári, óbecsei és erzsébetlaki gyermekek álltak színpadra a pásztorjátékkal.

Az óbecsei Schola Cantorum gyermekkórusának fellépésével kezdődött Óbecsén a Betlehemezők hatodik találkája. A rendezvényen először vettek részt erzsébetlaki gyerekek.

Pozsár Halász Éva, elnök, Császártó MME, Erzsébetlak: „Valójában mi már nagyon régóta betlehemezünk, és generációról generációra száll ez a betlehemes játék. Minden évben ki nem hagyjuk, járják a gyerekek a falut, és a családok vérig vannak sértődve, ha nem térnek be hozzájuk.”

Bár Fleisz Attila hitoktató először készítette fel az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola diákjait a betlehemezésre, a fellépők között vannak már rutinos szereplők is.

Radics Lotti, Óbecse: „Úgy három éve betlehemezek, nagyon szeretem, meg a karácsonyt is nagyon szeretem, mert az egész karácsony szerintem a szeretetről szól.”

A péterrévei Örömhír Hirdetői elnevezésű csoport eddig minden alkalommal fellépett a rendezvényen. Idén először egy eredeti péterrévei betlehemes szövegkönyvből dolgoztak.

Kulcsár Sarolta, csoportvezető, Péterréve: „Törekszünk arra, hogy minden évben valami új énekkel gazdagodjon az énektárunk, ami már évről évre gyarapodik, ezentúl pedig megéljük együtt az összes ünnepet, ami az adventi időszakba beleesik.”

A bácsföldvári Rozmaring csoport is visszatérő fellépője a találkozónak, ők az idén is bekopogtatnak majd a házakhoz a produkciójukkal.

Kovács Orsolya, Bácsföldvár: „Nagyon jó látni, hogy az emberek mennyire örülnek, mint pl. a karácsonyi műsoron vagy itt a Betlehemes találkozón, nagyon szeretünk itt lenni. A felkészülésben nagyon szeretem, hogy itt is vagy akár otthon, próbákon citerázok, mert ez az egyik nagy vágyam.”

A Betlehemezők Találkájának minden fellépője egy-egy csomagot is kapott ajándékba a szervezőktől.

Óbecse
Betlehemes Találkozó
betlehemezés

Most

23:01, Frissítve: 07:06

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.