Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Betlehemezők találkozója Óbecsén

2019-12-07
11:50
2019-12-07
16:59
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal tartották meg az óbecsei Than Emlékházban a Betlehemezők találkozóját. Idén péterrévei, bácsföldvári, óbecsei és erzsébetlaki gyermekek álltak színpadra a pásztorjátékkal.

Az óbecsei Schola Cantorum gyermekkórusának fellépésével kezdődött Óbecsén a Betlehemezők hatodik találkája. A rendezvényen először vettek részt erzsébetlaki gyerekek.

Pozsár Halász Éva, elnök, Császártó MME, Erzsébetlak: „Valójában mi már nagyon régóta betlehemezünk, és generációról generációra száll ez a betlehemes játék. Minden évben ki nem hagyjuk, járják a gyerekek a falut, és a családok vérig vannak sértődve, ha nem térnek be hozzájuk.”

Bár Fleisz Attila hitoktató először készítette fel az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola diákjait a betlehemezésre, a fellépők között vannak már rutinos szereplők is.

Radics Lotti, Óbecse: „Úgy három éve betlehemezek, nagyon szeretem, meg a karácsonyt is nagyon szeretem, mert az egész karácsony szerintem a szeretetről szól.”

A péterrévei Örömhír Hirdetői elnevezésű csoport eddig minden alkalommal fellépett a rendezvényen. Idén először egy eredeti péterrévei betlehemes szövegkönyvből dolgoztak.

Kulcsár Sarolta, csoportvezető, Péterréve: „Törekszünk arra, hogy minden évben valami új énekkel gazdagodjon az énektárunk, ami már évről évre gyarapodik, ezentúl pedig megéljük együtt az összes ünnepet, ami az adventi időszakba beleesik.”

A bácsföldvári Rozmaring csoport is visszatérő fellépője a találkozónak, ők az idén is bekopogtatnak majd a házakhoz a produkciójukkal.

Kovács Orsolya, Bácsföldvár: „Nagyon jó látni, hogy az emberek mennyire örülnek, mint pl. a karácsonyi műsoron vagy itt a Betlehemes találkozón, nagyon szeretünk itt lenni. A felkészülésben nagyon szeretem, hogy itt is vagy akár otthon, próbákon citerázok, mert ez az egyik nagy vágyam.”

A Betlehemezők Találkájának minden fellépője egy-egy csomagot is kapott ajándékba a szervezőktől.

Óbecse
Betlehemes Találkozó
betlehemezés

Most

13:13, Frissítve: 13:40

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.