Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Bohucki: Mindenki meg fog betegedni, aki nincs beoltva

2021.10.04
22:53
2021.10.05
07:33
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú, 1742 koronavírus-fertőzött van az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben Dr. Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvos.

Véleménye szerint vészesen töltődnek a kórházak Covid-osztályai, és ezek kapacitása véges.

Ismételten felhívta a figyelmet az oltások felvételének fontosságára. Véleménye szerint a negyedik hullámban mindenki meg fog betegedni, aki nincs beoltva. Aggasztónak ítélte meg, hogy egyre több gyerek is megfertőződik.

Pannon RTV

Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvos: „Egyre több személy van a kórházban, de hely szerencsére még van. Persze van mindig egy bizonyos határ. 55 százalék az, aki egyáltalán nincs beoltva. Azt is el kell mondani, hogy azok a személyek is lehetnek betegek, akik felvették az első, vagy akár a második oltást, de ebben az esetben főleg idősebb személyekről beszélhetünk. Sajnos, ők is kórházba kerülhetnek. Mondjuk, ha valakinek van immunszupresszív terápiája, szed valamilyen orvosságokat, például valami autoimmun betegség ellen, akkor hiába is vette fel a védőoltást. Ez lehet tudni. De egyre több gyerek van. Ezt is el kell mondani. A rekordot múlt héten regisztráltuk az észak-bácskai körzetben. 130 beteg gyereket vettünk nyilvántartásba. Az első héten csak 19 volt, utána 44, 85, negyedik héten úgymond csak 87, de az ötödik héten 130 beteg gyereket regisztráltunk.”

Bohucki Nebojsa
koronavírus
fertőzött
járvány

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű