Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A bombariadók miatt egyes iskolákban távoktatást vezetnek be

2022.05.17
09:59
2022.05.17
10:04
Forrás
Szerbiai RTV
Módosítják a jelenlegi oktatási modellt Szerbiában, mivel több bombariadó is volt az iskolákban - jelentette be ma reggel Branko Ružić.

Az oktatási miniszter azt mondta, azokban az intézményekben, ahol biztonságos a helyzet, a gyerekek jelenléti oktatásban vesznek részt, viszont azokban, amelyeket még nem ellenőriztek, távoktatást vezetnek be, szükség szerint online tanításban részesülnek és a tanév előbb is véget érhet.

A tegnapi bombariadók miatt nem lesznek munkaszombatok, az elmaradt tanórákat vagy a tananyag összefoglalásával, vagy hosszabbított tanítási nappal pótolják majd. Erről az iskolaigazgatók döntenek - tette hozzá Ružić.

A miniszter hangsúlyozta, az eddigi iskolai bombariadók mind hamisnak bizonyultak. Hozzátette, értékelése szerint a belügyminisztérium kitűnően végzi munkáját.

Tegnap 97 általános és több középiskolában jelentettek bombariadót. Ružić ezt pánikkeltésnek és pszichológiai háborúnak nevezte.

távoktatás
oktatási modell
bombariadó
Branko Ružić

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű