Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Bővítik a zombori befogadóközpont kapacitásait

2022.11.08
14:35
2022.11.08
18:54
Forrás
Pannon RTV
A rendőri jelenlétnek köszönhetően most jóval kevesebb az incidens a befogadóközpont területén, mint korábban. A nyugat-bácskai város központjában viszont szemmel láthatóan sok az illegális bevándorló.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A becslések szerint Zomborban, illetve Nyugat-Bácska területén továbbra is néhány ezer migráns van jelen, viszont a zombori befogadóközpontban némileg csökkent a számuk, ugyanis a taxisok főleg Szabadkára és Horgosra szállítják őket. Utánpótlás folyamatosan érkezik Zomborba is, annak ellenére is, hogy sok az olyan illegális bevándorló, aki csak néhány napja lépett be Szerbiába és a nyugat-bácskai város befogadóközpontjában húzódik meg, mielőtt tovább menne a magyar határ felé.

Az egyik migráns stábunknak elmondta, hogy habár nem regisztrált a táborban lakik: „Nem kaptam enni. Nincs kártyám, nem regisztráltam. Pokoli a helyzet ott benn. Nem könnyű. De mégis, tényleg a táborban vagyok.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Zombor központja tele van migránsokkal. Délelőttönként főleg a gyorséttermeket látogatják, a trafikokban vásárolnak és a város sétálóutcáján mennek kisebb-nagyobb csoportokban.

Az egyik szíriai migráns kiemelte a befogadóközpontban tartózkodik társaival, ahol nincs elég ágy: „Szíriából jöttem, Németországba tartok. Ez a migráció a jó élet reményben, mivel Szíriában már 12 éve tart a háború.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hajnal Réka Bácsgyulafalváról viszi bölcsődébe Zomborba minden nap kislányát. Egyáltalán nincs kibékülve a városközpontban uralkodó helyzettel.

„Én abszolút nem érzem magam biztonságban, sőt, sötétedés után egyáltalán nem is jövünk. Kivéve, hogyha a férjem is jön velünk, mert egyszerűen tarthatatlan ez a helyzet, rengetegen vannak. A a nőket, meg a kisgyerekeket, folyamatosan látszik a tekintetükön, hogy különösen figyelik.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Becslések szerint Vajdaság határ-menti településein és azok környékén jelenleg mintegy 6-8 ezer illegális bevándorló tartózkodik.

Zombor
migránsok
befogadóközpont

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.