Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Brnabić: Nincs elég beoltott a kollektív immunitáshoz

2021.06.25
13:28
2021.06.25
15:44
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai egészségügyi rendszer iránti bizalom 12 százalékkal nőtt az utóbbi időben.

Nincs elég ember beoltva a koronavírus elleni védőoltással ahhoz, hogy kollektív immunitásról beszélhessünk Szerbiában - hívta fel a figyelmet Ana Brnabić azon a panelbeszélgetésen, amelyet a Változás éve - Egészség, járvány, tanulságok elnevezéssel szerveztek meg. A szerb miniszterelnök hozzátette, a járvány még nem ért véget, újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, és nem szabad még mentálisan ellazulnunk.

Egy egészségügyi kutatás szerint a szerbiai egészségügyi rendszer iránti bizalom 12 százalékkal nőtt az utóbbi időben. Brnabić kiemelte, sok fejlesztés megvalósult az egészségügy tekintetében: két covid-kórházat felépítettek, egy kórház jelenleg is épül, továbbá több egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak és korszerű felszerelésekkel is gazdagodtak az intézmények.

Ana Brnabić
immunitás
védőoltás
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.