Ugrás a tartalomra

Bunford Zsolt: Szerbia a térség legstabilabb országa

2023.07.19
16:16
2023.07.19
19:57
Forrás
Pannon RTV
Az ukrajnai háborúnak pont azt a gondolatot kellene felerősítenie, amely szerint a nyugat-balkáni térségnek az Európai Unióban lenne a helye - mondta Bunford Zsolt, magyar biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkár Tusnádfürdőn.

Nem lehet megfelelő indok az, hogy Szerbia nem csatlakozik a szankciókhoz, nem lehet indok, hogy ilyen, vagy olyan Szerbia vezetése, mivel a térség legstabilabb országa, minél előbb az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia – nyilatkozta a Pannon RTV-nek adott interjújában Bunford Zsolt, magyar biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkár Tusnádfürdőn. Azt gondoljuk, hogy éppen ideje új fejezeteket nyitni Szerbiával és éppen ideje, hogy Brüsszel nyisson Szerbia felé. A Nyugat-Balkán kulcsa Szerbia és Szerbia nélkül nincs integráció, és a térség biztonsága és stabilitása sem. Mi saját gazdasági, nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdekeinkkel összhangban azt kérjük és szorgalmazzuk, hogy minél előbb legyen tag Szerbia, szorgalmazzuk, hogy legyenek lépések az integráció gyorsítása érdekében. Látunk előremutató elemeket, látjuk, hogy az EU realizálta azt, hogy ha nem lépnek a nyugat-balkáni térség irányába, könnyen külső befolyás áldozatává válik a térség.”

Szerbia
Bunford Zsolt
Tusnádfürdő
Tusványosi Szabadegyetem
Európai Unió

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.