Ugrás a tartalomra

Catfe - A szabadkai lányok különleges ötlete díjat érdemelt

2022.10.20
18:43
2022.10.20
18:55
Forrás
Pannon RTV
Harmadik helyezést ért el a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola négy diáklánya a szerbiai eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten. A Catfe nevet viselő kávézó ötletükkel érdemelték ki ezt a díjat.

A Catfe egy olyan kávézó ötlete, amely a gazda nélküli macskáknak adna otthont.

Marta Kolunđžić: „Amellett, hogy az emberek játszhatnak az állatokkal, az is bejöhet a kávézónkba, akinek nincs meg az a lehetősége, hogy állatot tartson, így az a macska ad neki egy kis boldogságot, vagy egyszerűen csak meg tud inni egy kávét vagy egy teát.”

A négyfős lánycsapat ezzel az ötletével a harmadik helyet érdemelte ki az eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten.

Katalin Vereš: „Hittem is, meg nem is. Olyan volt, mintha felfelé és lefelé mennék. Én tényleg nem is tudom, mit mondjak. Számomra teljesen abszurd, hogy ez egy iskolai projekttel kezdődött, és eljutott odáig, hogy elmegyünk az igazgatóval Szegedre, Belgrádban díjat kap a Cat coffee. Ez teljesen váratlan volt, de nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértünk.”

A versenyben résztvevő ötletekre online lehetett szavazni.

Ljubiša Živadinović, a bírálóbizottság tagja: „Összesen 115 alkotás érkezett 30 szerbiai iskolából. Én és munkatársaim, akik olvasták és nézték a műveket, nagyon örülünk annak, amit a gyerekek írtak, és ez sokat mutat nekünk, és ezt a gyakorlatot folytatjuk.”

A lányok nyereménye 200 euró dinár ellenértéke.

pályázat
projekt
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.