Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Catfe - A szabadkai lányok különleges ötlete díjat érdemelt

2022.10.20
18:43
2022.10.20
18:55
Forrás
Pannon RTV
Harmadik helyezést ért el a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola négy diáklánya a szerbiai eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten. A Catfe nevet viselő kávézó ötletükkel érdemelték ki ezt a díjat.

A Catfe egy olyan kávézó ötlete, amely a gazda nélküli macskáknak adna otthont.

Marta Kolunđžić: „Amellett, hogy az emberek játszhatnak az állatokkal, az is bejöhet a kávézónkba, akinek nincs meg az a lehetősége, hogy állatot tartson, így az a macska ad neki egy kis boldogságot, vagy egyszerűen csak meg tud inni egy kávét vagy egy teát.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A négyfős lánycsapat ezzel az ötletével a harmadik helyet érdemelte ki az eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten.

Katalin Vereš: „Hittem is, meg nem is. Olyan volt, mintha felfelé és lefelé mennék. Én tényleg nem is tudom, mit mondjak. Számomra teljesen abszurd, hogy ez egy iskolai projekttel kezdődött, és eljutott odáig, hogy elmegyünk az igazgatóval Szegedre, Belgrádban díjat kap a Cat coffee. Ez teljesen váratlan volt, de nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértünk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A versenyben résztvevő ötletekre online lehetett szavazni.

Ljubiša Živadinović, a bírálóbizottság tagja: „Összesen 115 alkotás érkezett 30 szerbiai iskolából. Én és munkatársaim, akik olvasták és nézték a műveket, nagyon örülünk annak, amit a gyerekek írtak, és ez sokat mutat nekünk, és ezt a gyakorlatot folytatjuk.”

A lányok nyereménye 200 euró dinár ellenértéke.

pályázat
projekt
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.