Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Cipősdoboz-akció Vajdaságban

2019-11-06
22:24
Forrás
Magyar Szó
A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium idén is megszervezi cipősdoboz-akcióját. A kezdeményezés célja, hogy segítsenek a rászoruló gyermekeken.

Nemcsak Szabadkán, hanem Vajdaság több településén is le lehet adni a dobozokat, az úgynevezett gyűjtőpontokon. Erről bővebben a cipősdoboz-akció Facebook-eseményénél lehet tájékozódni. Karácsony előtt a cipősdobozok a gimnáziumba kerülnek, ahol a tanulók szétválogatják majd a tartalmukat. A gyűjtés lényege, hogy olyan dolgokból állítsák össze a cipősdobozokat, amelyeket az általános iskolás gyermekek használni tudnak. Az adományokat december 10-éig várják a gyűjtőpontokon és a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. 

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
cipősdoboz-akció

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.