Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Covid-esetkocsit kapott a zentai Egészségház

2022.05.24
13:39
2022.05.24
16:46
Forrás
Pannon RTV
Új mentőautó segíti a zentai Egészségház mindennapos, megfeszített munkáját. A beruházás állami támogatással valósult meg és elengedhetetlen részét képezi majd a helyi betegellátásnak.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Folyamatosan szükség van a mentőautók korszerűsítésére, ugyanis a zentai Egészségházban évente mintegy 5000-en kérnek segítséget, ami naponta 15 beteget jelent.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jelenleg öt üzemben lévő esetkocsi van a zentai Egészségházban, amelyek mindennapos szolgálatban vannak.

Lőrinc Csongor, főtechnikus, Egészségház, Zenta: „Az új mentőautó a „Gyors válasz a Covidra” program keretén belül valósult meg. Egy mentőautót kaptunk, amire valóban szükség volt, ugyanis a régi mentőautóval, amivel több mint 500 beteget szállítottunk, annyi fertőtlenítésre szorult, hogy bizony a klór tönkretette a mentőautót.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A közel 7 millió dinár értékű jármű specifikussága a gyárilag beépített ózongenerátor, amely a belső tér fertőtlenítését szavatolja.

Surján Gusztáv, igazgató, Egészségház, Zenta: „A mentőautó egy alapfelszereltséggel ellátott mentőautó, ami azt jelenti, hogy az oxigénellátáshoz, a lélegeztetéshez megfelelő felszereltséggel rendelkezik. Amennyiben szükséges különböző más diagnosztika, akkor kiegészítjük a másik mentőautóból, vagyis a mi tartalékainkból.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mindamellett, hogy egy teljes szolgáltban lévő csapat biztosítja a zavartalan betegellátást, egy otthon ügyelő covidos egység is bármikor készenlétben áll a zentai Egészségházban.

Egészségház
Zenta
mentőautó
Covid
Lőrinc Csongor
Surján Gusztáv

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű