Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Covid-esetkocsit kapott a zentai Egészségház

2022.05.24
13:39
2022.05.24
16:46
Forrás
Pannon RTV
Új mentőautó segíti a zentai Egészségház mindennapos, megfeszített munkáját. A beruházás állami támogatással valósult meg és elengedhetetlen részét képezi majd a helyi betegellátásnak.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Folyamatosan szükség van a mentőautók korszerűsítésére, ugyanis a zentai Egészségházban évente mintegy 5000-en kérnek segítséget, ami naponta 15 beteget jelent.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jelenleg öt üzemben lévő esetkocsi van a zentai Egészségházban, amelyek mindennapos szolgálatban vannak.

Lőrinc Csongor, főtechnikus, Egészségház, Zenta: „Az új mentőautó a „Gyors válasz a Covidra” program keretén belül valósult meg. Egy mentőautót kaptunk, amire valóban szükség volt, ugyanis a régi mentőautóval, amivel több mint 500 beteget szállítottunk, annyi fertőtlenítésre szorult, hogy bizony a klór tönkretette a mentőautót.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A közel 7 millió dinár értékű jármű specifikussága a gyárilag beépített ózongenerátor, amely a belső tér fertőtlenítését szavatolja.

Surján Gusztáv, igazgató, Egészségház, Zenta: „A mentőautó egy alapfelszereltséggel ellátott mentőautó, ami azt jelenti, hogy az oxigénellátáshoz, a lélegeztetéshez megfelelő felszereltséggel rendelkezik. Amennyiben szükséges különböző más diagnosztika, akkor kiegészítjük a másik mentőautóból, vagyis a mi tartalékainkból.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mindamellett, hogy egy teljes szolgáltban lévő csapat biztosítja a zavartalan betegellátást, egy otthon ügyelő covidos egység is bármikor készenlétben áll a zentai Egészségházban.

Egészségház
Zenta
mentőautó
Covid
Lőrinc Csongor
Surján Gusztáv

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.