Ugrás a tartalomra
europa.eu

Csak enyhe fertőzöttszám-csökkenés várható az új intézkedéstől

2021.11.08
11:35
Forrás
Szerbiai RTV
A következő egy-két hétben enyhén csökkenni fog az új fertőzöttek száma, mondta Predrag Kon.

A járványügyi szakértő szerint ez a most életbe lépő szigorítás miatt következik be, nevezetesen, hogy 20 órától kérik a covid-igazolásokat a vendéglátóhelyeken. Kon ismét kijelentette, hogy a válságstáb egészségügyi része 10 napos teljes lezárást kért, mert – mint mondta – az új fertőzöttek számának hirtelen csökkenéséhez vezetne, és több hatása lenne. Hozzátette, a válságstáb egészségügyi része azt kérte, hogy a covid-igazolvány 24 órán át legyen kötelező, de ezt nem fogadták el, mert gondot jelentene az intézkedés ellenőrzése. A járványügyi szakember oltakozásra szólított fel, mert csak így lehet felvenni a harcot a koronavírussal. 

fertőzöttség
fertőzöttek
Predrag Kon
Dr. Predrag Kon

Most

18:10

Fagyos napok jönnek

Szerdáig fagyos napokra készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok körül mozog majd Szerbiában.
14:47, Frissítve: 16:38

Tejbajok

Egyre kevesebb a fejőstehén, és egyre több a probléma a tejjel Szerbiában.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.