Ugrás a tartalomra
europa.eu

Csak enyhe fertőzöttszám-csökkenés várható az új intézkedéstől

2021.11.08
11:35
Forrás
Szerbiai RTV
A következő egy-két hétben enyhén csökkenni fog az új fertőzöttek száma, mondta Predrag Kon.

A járványügyi szakértő szerint ez a most életbe lépő szigorítás miatt következik be, nevezetesen, hogy 20 órától kérik a covid-igazolásokat a vendéglátóhelyeken. Kon ismét kijelentette, hogy a válságstáb egészségügyi része 10 napos teljes lezárást kért, mert – mint mondta – az új fertőzöttek számának hirtelen csökkenéséhez vezetne, és több hatása lenne. Hozzátette, a válságstáb egészségügyi része azt kérte, hogy a covid-igazolvány 24 órán át legyen kötelező, de ezt nem fogadták el, mert gondot jelentene az intézkedés ellenőrzése. A járványügyi szakember oltakozásra szólított fel, mert csak így lehet felvenni a harcot a koronavírussal. 

fertőzöttség
fertőzöttek
Predrag Kon
Dr. Predrag Kon

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.