Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csökkenthetik a szakrendelők számát a Szabadkai Közkórházban

2021.09.27
15:00
2021.09.27
18:04
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Közkórházban nagy valószínűséggel csökkentik a szakrendelők számát október elsejétől - mondta dr. Gordana Krtinić, az intézmény igazgatóhelyettese.

Kedden közös gyűlésen vesznek részt a Szabadkai Egészségház és a Közkórház illetékesei, amelyen a poliklinikai szolgálat munkájáról döntenek.

Pannon RTV

Dr. Gordana Krtinić továbbá ismertette, 30 százalékkal több beteget ápolnak a Szabadkai Közkórház covid-osztályain, mint egy héttel ezelőtt. 56 koronavírusos beteget kezelnek, közülük 12 fertőzött állapota válságos, ők a lélegeztetőgép segítségét igénylik.

Pannon RTV

A kórház járványügyi szakembere elmondta, kiváló az együttműködésük az újvidéki covid-kórházzal. Hétfőn négy koronavírussal fertőzött szabadkai pácienst szállítottak a mišeluki intézménybe további kezelésre.

Pannon RTV

Egyébként a szabadkai kórház covid-rendelőiben naponta csaknem 50 vizsgálatot végeznek el, általában mintegy 10 beteg szorul kórházi ápolásra.

Pannon RTV

Dr. Gordana Krtinić, a Szabadkai Közkórház igazgatóhelyettese: „A szakrendelők még mindig dolgoznak, de nagyon valószínű, hogy elsejétől szakember-, illetve emberi erőforrás, valamint helyhiány miatt rá leszünk kényszerülve, hogy csökkentsük a számukat. Holnap közös gyűlésünk lesz a Szabadkai Egészségház illetékeseivel, amelyen a poliklinikai szolgálat munkájáról döntünk.”

Szabadkai Közkórház
Szabadka
koronavírus
járvány
Gordana Krtinić

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.