Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Díjazták a szabadkai vízművek munkásságát

2021.12.07
17:01
Forrás
Pannon RTV
Két jelentős díjat kapott a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat. Az egyiket a Szerbiai Vízművek Egyesülete novemberben adta át a szabadkai tagjának, amivel az eddigi munkásságát ismerte el.

Szabadka az egyetlen szerbiai város, amely komplett szennyvíztisztítóval rendelkezik. Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója kiemelte, hogy számukra kulcsfontosságú a gyerekek oktatása a víz jelentőségéről, ezért tartanak minden évben nyílt napot. A járványügyi helyzet miatt erre most nem került sor, így rajzfilmet készítettek Víz és város cím alatt. Az animációs film az európai uniós ECOLACUS pályázaton díjat is nyert, IDE kattintva le is tölthetik azt.

Sugár György novemberben a Közügyek vendégeként beszélt a két rangos elismerésről.

Vízművek és Csatornázási KKV
KKV
Sugár György
díj

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.