Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Csáki Beáta: Zentán a súlyos koronavírusos betegek szinte mindegyike oltatlan

2021.09.23
19:22
2021.09.23
19:51
Forrás
Pannon RTV
Több a fertőzött, több a beteg is a Zentai Közkórházban.

Az elmúlt egy hónapban jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma a Zentai Közkórházban - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában dr. Csáki Beáta. Az igazgató elmondta, 30 fertőzött beteget kezelnek az egészségügyi intézményben, közülük négy személy állapota súlyos. Hozzátette, napi szinten átlagosan 15-20 személy jelentkezik koronavírusra utaló tünetekkel. Az illetékes arról is beszélt, hogy egy tanulmány kimutatta, milyen a betegség lefolyása az oltott és az oltatlan emberek körében Vajdaságban.

Pannon RTV

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Az elmúlt időszakban az oltott és az oltatlan betegek közül 99,5 százalékban azok a betegek hunytak el, akik lélegeztetőgépen voltak, akik nem voltak beoltva. Tehát 0,5 százalék az elhalálozott betegek közül azoknak a száma, akik felvették a védőoltást. Tehát jelentős a különbség. Akik be vannak oltva, azoknál enyhébb tünetekkel vagy nem olyan súlyos tünetekkel, hogy lélegeztetőgépre szoruljanak, átvészelik a betegséget.”

Dr. Csáki Beáta
koronavírus
járvány
Zenta
Zentai Közkórház

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.