Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Csáki Beáta: Zentán a súlyos koronavírusos betegek szinte mindegyike oltatlan

2021.09.23
19:22
2021.09.23
19:51
Forrás
Pannon RTV
Több a fertőzött, több a beteg is a Zentai Közkórházban.

Az elmúlt egy hónapban jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma a Zentai Közkórházban - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában dr. Csáki Beáta. Az igazgató elmondta, 30 fertőzött beteget kezelnek az egészségügyi intézményben, közülük négy személy állapota súlyos. Hozzátette, napi szinten átlagosan 15-20 személy jelentkezik koronavírusra utaló tünetekkel. Az illetékes arról is beszélt, hogy egy tanulmány kimutatta, milyen a betegség lefolyása az oltott és az oltatlan emberek körében Vajdaságban.

Pannon RTV

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Az elmúlt időszakban az oltott és az oltatlan betegek közül 99,5 százalékban azok a betegek hunytak el, akik lélegeztetőgépen voltak, akik nem voltak beoltva. Tehát 0,5 százalék az elhalálozott betegek közül azoknak a száma, akik felvették a védőoltást. Tehát jelentős a különbség. Akik be vannak oltva, azoknál enyhébb tünetekkel vagy nem olyan súlyos tünetekkel, hogy lélegeztetőgépre szoruljanak, átvészelik a betegséget.”

Dr. Csáki Beáta
koronavírus
járvány
Zenta
Zentai Közkórház

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű