Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Dr. Kon: Rendkívül súlyos a járványügyi helyzet Szerbiában

2020-07-14
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
A kórházak megteltek, sokan lélegeztetőgépen vannak, és egyelőre korai még bármiféle javulásról beszélni - magyarázta a járványügyi szakember, az országos válságtörzs vezetője.

Szerbia rendkívül súlyos járványügyi helyzetben van, amelyben nagy segítséget igényel az egész egészségügyi rendszer - nyilatkozta dr. Predrag Kon a szerbiai közmédia reggeli műsorában. A járványügyi szakember hozzátette, a helyzet Szerbia egész területén kedvezőtlen, függetlenül attól, hogy vannak olyan helyek, ahol nincs beteg, vagy egyedi esetekről tudnak.

Ebben a pillanatban nincsenek biztos adatok arról, hogy a helyzet javulna, annak ellenére, hogy a napi regisztrált betegek száma csökken. Mivel a kórházak megteltek, sokan pedig lélegeztetőgépen vannak, ezért korai lenne javulásról beszélni - tette hozzá Kon.

Elmondása szerint a maszkok csak akkor segíthetnek, ha mindannyian viseljük őket. A rendkívüli helyzet bevezetése nélkül csupán az emberek lelkiismeretére hagyatkozhatnak, ezért lenne fontos megértenie mindenkinek, hogy mennyire komoly a helyzet - tette hozzá.

Dr. Predrag Kon
járvány
koronavírus
maszk

Most

16:48

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.
12:33, Frissítve: 16:24

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.