Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Dr. Rusvai Miklós: Nem veszélyesebb az indiai koronavírus mutáció a már ismerteknél

2021.05.04
16:04
2021.05.05
21:04
Forrás
Pannon RTV
Az indiai variáns, kettős mutáns, és ezért tud ilyen gyors ütemben fertőzni - mondta a magyarországi virológus a Pannon RTV-nek.

Az indiai mutáns ugyanazokat a tüneteket okozza, mint a már ismert variánsok, a tünetek azonban súlyosabb formában jelentkezhetnek. A virológus kiemelte, a vakcinák ettől a mutációtól is megóvják a beoltottakat.

„Ha az indiai mutáns be is kerül Magyarországra, ugyanúgy, ahogy a dél-afrikai már itt van, nem fog újabb járványhullámot elindítani, és igen, az eddig használatos vakcinák, illetve az, ha valaki már átesett a korábbi vírussal, akár a brit variánssal, akár a vuhani variánssal egy fertőzésen, akár tünetmentesen, akár betegség árán, de túlélte a fertőzést, akkor ő is védett, ugyanúgy, mint a beoltott személyek.”

A szakemberek szerint fontos, hogy minél gyorsabban, minél többen védetté váljanak, hiszen a vírus indiai variánsa már itt kopogtat az ajtón. Látjuk a megdöbbentő képeket az ázsiai országból, nincs elég hely a kórházakban, kevés az oxigén, a városokban égetik az elhunytakat.

A virológussal készült beszélgetés bővebben a Közügyekből:

Dr. Rusvai Miklós
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.