Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Dr. Rusvai Miklós: Nem veszélyesebb az indiai koronavírus mutáció a már ismerteknél

2021.05.04
16:04
2021.05.05
21:04
Forrás
Pannon RTV
Az indiai variáns, kettős mutáns, és ezért tud ilyen gyors ütemben fertőzni - mondta a magyarországi virológus a Pannon RTV-nek.

Az indiai mutáns ugyanazokat a tüneteket okozza, mint a már ismert variánsok, a tünetek azonban súlyosabb formában jelentkezhetnek. A virológus kiemelte, a vakcinák ettől a mutációtól is megóvják a beoltottakat.

„Ha az indiai mutáns be is kerül Magyarországra, ugyanúgy, ahogy a dél-afrikai már itt van, nem fog újabb járványhullámot elindítani, és igen, az eddig használatos vakcinák, illetve az, ha valaki már átesett a korábbi vírussal, akár a brit variánssal, akár a vuhani variánssal egy fertőzésen, akár tünetmentesen, akár betegség árán, de túlélte a fertőzést, akkor ő is védett, ugyanúgy, mint a beoltott személyek.”

A szakemberek szerint fontos, hogy minél gyorsabban, minél többen védetté váljanak, hiszen a vírus indiai variánsa már itt kopogtat az ajtón. Látjuk a megdöbbentő képeket az ázsiai országból, nincs elég hely a kórházakban, kevés az oxigén, a városokban égetik az elhunytakat.

A virológussal készült beszélgetés bővebben a Közügyekből:

Dr. Rusvai Miklós
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.