Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egy hét online, egy hét az iskolapadban

2020-07-02
08:25
Forrás
Szerbiai RTV
Kombinált oktatási módot alkalmazhatnak Szerbiában szeptembertől.

Ez annyit jelent, hogy a diákok online órákon vehetnek részt, de kéthetente be kell majd járniuk az iskolába – jelentette be Mladen Šarčević. Az oktatási miniszter a Blicnek nyilakozva elmondta, a minisztérium intenzíven dolgozik a következő iskolaévi modell kifejlesztésén. Hozzátette, minden erre vonatkozó lépés megelőző jellegű, hogy mire a gyerekeknek iskolába kell indulniuk és a járványhelyzet továbbra is fennáll, minden készen álljon. A járványügyi előírásokat tiszteletben tartva ez annyit jelentene, hogy míg egyik héten az elsősök és a harmadikosok, addig a másik héten a másodikosok és a negyedikesek mennének be az iskolába. Az oktatás megszervezése nem okoz gondot a felsős, a középiskolás diákok és az egyetemisták esetében.

Jelenleg a hangsúly a legkisebbeken van – tette hozzá Šarčević. Kiemelte, jelenleg felméréseket végeznek arra vonatkozóan, hány kisdiák részére kellene megszervezni az iskolai oktatást. A felmérés magába foglalja például azt is, hogy azon gyermekek esetében, akiknél mind a két szülő dolgozik, áthelyezhetők-e otthoni munkára arra az időre. Ha kell, az iskolai helyiségek bővítésére is lehetőség lesz – mondta a miniszter.

Ami a tananyagot illeti, elmondta, hogy már most elegendő mennyiségű felvett tananyag áll a rendelkezésükre, és amennyiben ezekre nem lesz szükség a tanításban, egy értékes archívuma lesz a minisztériumnak, amit más célokra is felhasználhatnak. A tervezett oktatási modellt a szerbiai válságstábnak is bemutatják.

iskola
oktatás
online
Mladen Šarčević
tanterv
koronavírus

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.