Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Egyre több magáncég ad ösztöndíjat a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak

2019-01-30
16:17
2019-01-30
17:49
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán egyre több magáncég oszt ösztöndíjat az arra érdemes hallgatóknak, mivel a befektetők érdeke is a helyi szaktudás biztosítása.

180 ezer dináros ösztöndíjjal támogatja egy magáncég a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola egyik hallgatóját. A különböző vállalkozások által nyújtott diáktámogatások korábban rendszeresek voltak, azonban a kilencvenes években megszűntek. A közelmúltban azonban ismét bevett szokássá vált a főiskolán.

Surányi Bence, a most kiosztott ösztöndíj kedvezményezettje elsődlegesen számítógépes hardverek fejlesztésével foglalkozik. Ez mellett pedig eszközök programozását is tanulja. A összegből a tudását gyarapító eszközöket vásárol majd.

Surányi Bence, hallgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Projektjeim fejlesztésére, tehát például tanulok programozni, akkor így bírok mikrovezérlőket venni, amiken tudok gyakorolni, meg napkollektorokat - azt úgy saját projektként - csinálom, mármint így még csak fejlesztem, és azokon is segít.”

Szenci Attilával cége elektronikus hotelrendszereket fejleszt, az elektronikát és a teljes szoftvert is beleértve. Bencével már középiskolás koruk óta ismerik egymást. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola egy projekthetén találkoztak először.

Szenci Attila, vállalkozó: „Telt-múlt az idő, ő főiskolás lett, én pedig vállalkozó, így egyre közelebb kerültünk, és egy nap behívtam az irodánkba Bencét, hogy jobban megismerkedjünk, és akkor már rögtön tudtuk, hogy neki is tetszik az, amit mi csinálunk, és nekünk is tetszik, amit ő csinál, és így aktívan bejárt hozzánk az irodába, most pedig már arra szintre eljutott, hogy akár be is tud segíteni a munkában, és így tudjuk őt jutalmazni az ösztöndíj által.”

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója az ösztöndíjszerződés aláírásakor elmondta, csak nemrégiben indult újra a magáncégek által osztott ösztöndíjak hagyománya a főiskolán.

Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Az utóbbi két évben történik ez a nagy változás, mi akkor a cégtől kértük, hogy valamilyen módon mutassuk meg a hallgatóknak, tegyük egy kicsit érdekessé, és ezért ezt az amerikai stílust is, hogy ilyen nagy csekkeket fényképezünk le, mert akkor ezt ugye a gyerekek látják, a honlapunkon kihirdetjük, és azóta azt kell mondani, hogy látjuk, hogy a hallgatók törekszenek.”

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán egyre több magáncég oszt ösztöndíjat az arra érdemes hallgatóknak, mivel a befektetők érdeke is a helyi szaktudás biztosítása - tette hozzá az igazgató.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
ösztöndíj
Fürstner Igor

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.