Ugrás a tartalomra
influenza
Pixabay

Egyre többen jelentkeznek influenzaszerű megbetegedéssel orvosuknál Szerbiában

2019-01-19
23:37
2019-01-20
16:53
Forrás
Novosti
A nagyobb közösségben tartózkodók vannak leginkább veszélyben.

A legtöbb vírusfertőzést a négy évnél fiatalabbaknál, az óvodásoknál, valamint a munkaképes korúaknál azonosították, vagyis azoknál, akik sokat tartózkodnak közösségben. A vírusnak kétféle altípusa kering az országban: a HA1N1 és a H3N2 - az utóbbit Vajdaságban azonosították. A betegek 80 százalékánál komplikációk lépnek fel. Ezekkel nagyon kell vigyázni, mert akár halálosak is lehetnek. Ebben a fertőzési idényben ketten haltak bele a szövődményekbe, az előző évben 15-en, 2017-ben pedig 26-an. Dr. Kasza Bálint nyugalmazott családorvos felhívta a figyelmet a rendszeres pihenés fontosságára, valamint a szabadban való tartózkodásra.

Dr. Kasza Bálint, nyugalmazott családorvos, Szabadka: „A szabadban tartózkodásra, a megfelelő alvásmennyiségre, az alvásra nagyon nagy szükség van. Azután fontos a higiénia fenntartása, tehát ilyenkor alaposan kezet kell mosni, akár arcot mosni, a szemet különösen, mert a nyálkahártyánkon keresztül tudnak a kórokozók bejutni. Minél több folyadékot kell fogyasztani, teát vagy kinek milyen kedvenc itala van. Vitaminokat kell pótolni. A C-vitamin mellett a D-vitaminra is nagyon nagy szükség van, mert ilyen időszakban már a szervezetünkből kiürült a nyáron napozással feltöltött D-vitamin.”

influenza
influenzajárvány
influenzaszerű

Most

Népszerű

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.