Ugrás a tartalomra
influenza
Pixabay

Egyre többen jelentkeznek influenzaszerű megbetegedéssel orvosuknál Szerbiában

2019-01-19
23:37
2019-01-20
16:53
Forrás
Novosti
A nagyobb közösségben tartózkodók vannak leginkább veszélyben.

A legtöbb vírusfertőzést a négy évnél fiatalabbaknál, az óvodásoknál, valamint a munkaképes korúaknál azonosították, vagyis azoknál, akik sokat tartózkodnak közösségben. A vírusnak kétféle altípusa kering az országban: a HA1N1 és a H3N2 - az utóbbit Vajdaságban azonosították. A betegek 80 százalékánál komplikációk lépnek fel. Ezekkel nagyon kell vigyázni, mert akár halálosak is lehetnek. Ebben a fertőzési idényben ketten haltak bele a szövődményekbe, az előző évben 15-en, 2017-ben pedig 26-an. Dr. Kasza Bálint nyugalmazott családorvos felhívta a figyelmet a rendszeres pihenés fontosságára, valamint a szabadban való tartózkodásra.

Dr. Kasza Bálint, nyugalmazott családorvos, Szabadka: „A szabadban tartózkodásra, a megfelelő alvásmennyiségre, az alvásra nagyon nagy szükség van. Azután fontos a higiénia fenntartása, tehát ilyenkor alaposan kezet kell mosni, akár arcot mosni, a szemet különösen, mert a nyálkahártyánkon keresztül tudnak a kórokozók bejutni. Minél több folyadékot kell fogyasztani, teát vagy kinek milyen kedvenc itala van. Vitaminokat kell pótolni. A C-vitamin mellett a D-vitaminra is nagyon nagy szükség van, mert ilyen időszakban már a szervezetünkből kiürült a nyáron napozással feltöltött D-vitamin.”

influenza
influenzajárvány
influenzaszerű

Most

17:48

(M)elegünk lesz!

A következő napokra citromsárga riasztást adott ki Szerbia egész területére a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.

Népszerű