Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Elbúcsúztak az iskolától a torontálvásárhelyi diákok is

2021.06.29
10:30
2021.06.29
17:14
Forrás
Pannon RTV
Ballagást tartottak Torontálvásárhelyen tegnap. A Moša Pijade Általános Iskolától 46 diák búcsúzott, köztük 16 magyar tanuló.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi művelődési otthon nagytermében tartották meg a ballagási ünnepséget. A nyolcadikos diákok nevében a generáció tanulója, Győri Lívia szólt a közönséghez.

„Ez a nyolc év rengeteg kitartást, lemondást és türelmet igényelt, mivel kellett iskolába is készülnünk, a versenyekre is és én közben a zeneiskolát is befejeztem, közben próbáltam a osztályommal jóban lenni, hogy igazán jó és összetartó osztályt alkossunk.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Győri Lukács Éva ikrei most fejezték a nyolcadikat, mindketten kitűnő tanulók lettek.

„Egy ízben örömmel tölt el, hogy befejezték, másrészt pedig fájdalom is, mert el kell őket engedjük tovább másik helyre tanulni, mivel itt magyar nyelven nincsen lehetőség arra, hogy ők továbbtanuljanak. Mind a két gyerek Szabadkára szeretne menni továbbtanulni.”

Máté Lajos osztályfőnök azt mondta, felemelő érzés töltötte el a ballagás napján.

„Nagyon jó generációról van itt szó, tehát rengeteg verseny, rengeteg jó jegy, ötös, tehát nagyon, nagyon, nagyon erős generáció volt ez a 2006-os generáció.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Vidrács Krisztina iskolaigazgató szerint egy sikeres generáció ballagott el, amiről a számok is tanúskodnak.

„Amit erről az évről el kell mondani, az első sorban az, hogy ezt az iskolai tanévet is megbélyegezte a pandémia, de ettől függetlenül egy nagyon sikeres év mögött állunk, hiszen a diákjaink rendkívül sikeresek voltak, egy kiváló évfolyamról van szó, 16 magyar nyelven végzős általános iskolásunk van, tehát nyolcadik osztályos diákunk, akik rendkívül jó eredményeket értek el. Iskolai szinten 46 végzős diákkal rendelkezik iskolánk és mindannyian nagyon szép eredményt értek el, 11 Vuk-diplomásunk van, illetve két évfolyam diákot választott a tantestület.”

A záróünnepség végén a nyolcadikos növendékek színes léggömböket engedtek a levegőbe, a bankettet a helyi általános iskolában tartották meg.

ballagás
Torontálvásárhely
Vidrács Krisztina
Moša Pijade Általános Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.