Ugrás a tartalomra
Pixabay/RitaE

Elégtelen az egészségügyi hulladék kezelése

2021.11.30
11:36
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában évente több mint 5 ezer tonna egészségügyi hulladék keletkezik, de ennek csak egy részéről gondoskodnak megfelelően, és csak az egészségügyi intézményekben.

A járvány kezdete óta Szerbiában 40 százalékkal nőtt a fertőzött hulladék mennyisége, de az Környezetvédelmi Minisztériumban ennek felügyeletével 10-nél is kevesebb alkalmazott foglalkozik. Becslések szerint a világban több mint nyolcmillió tonna covid-hulladék keletkezett a járvány kezdete óta, és ebből 26 ezer tonna került az óceánokba, főleg maszkok és kesztyűk. Arra egyelőre még nem derült fényt, hogy a covid-hulladék hozzájárult volna a járvány terjedéséhez. 

hulladék
egészségügyi
egészségügy

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.