Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Elfogadták a tartományi ombudsman éves jelentését

2022.06.07
15:54
2022.06.07
19:10
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a Tartományi Képviselőház.

A napirenden szerepelt két természetvédelmi terület területrendezési terve, a vajdasági középiskolák számáról és elrendezéséről szóló határozat, továbbá a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség és a tartományi ombudsman 2021-es munkájáról szóló jelentések.

Pannon RTV/Juhász Géza

Elfogadták egyebek között a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség működéséről szóló jelentést is. A Szerb Radikális Párt nem támogatta a jelentést, mivel szerintük egy párhuzamos, felesleges intézményről van szó.

Đurađ Jakšić, tartományi parlamenti képviselő, Szerb Radikális Párt: „A Szerb Radikális Párt szorgalmazza minden olyan alap és ügynökség felszámolását, amely olyan munkát végez, ami köztársasági szinten már a minisztériumok, illetve tartományi szinten a titkárságok hatáskörébe tartozik. A számítás egyszerű: ha mindezeket az alapokat és ügynökségeket bezárnák, a köztársasági költségvetés évente csaknem egymilliárd eurót takarítana meg.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az ülésen elfogadták a tartomány területén működő állami középiskolák számáról és területi elosztásáról szóló határozat módosítását is. Elfogadták a tartományi ombudsman 2021. évi éves jelentését is. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői kiemelték, az ombudsman munkája nagyon fontos volt a tartomány lakossága számára.

Csikós László, tartományi parlamenti képviselő, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nagyon sokan a covid miatt nem kaphatták meg a terápiájukat, és ebből kifolyólag az egészségjavulás egyéneknél nem történt olyan mértékben, mint amit elvártak, és itt már sérülhettek az emberi jogok. Az ombudsman intézménye is egyike volt azoknak, akik ezt kutatták, és az esetleges igazságtalanságokra tudott reagálni.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A képviselők megszavazták a Császár-tó és az Obedi-láp természetvédelmi területek területrendezési tervének elkészítéséről szóló határozatokat is. A tervekben egyebek mellett a környezet védelmét, megóvását, valamint e védett területek további fejlesztését helyezik előtérbe – hangzott el az ülésen.

tartományi képviselőház
ombudsman
ülés

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.