Ugrás a tartalomra

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

2023.12.07
15:42
Forrás
Pannon RTV
Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Nemcsak Zentán és Adán, hanem a környező településeken is járta a terepet. Televíziós és rádiós riportok sokasága áll a neve mellett. Nem volt olyan téma, aminek nem sikerült volna utánajárnia. Mindig életvidám volt, rengeteget dolgozott. Guba Éva 39 éves volt. A temetéssel kapcsolatos információkat a későbbiekben közöljük.

Őszinte részvétünk a családjának! Most pedig tekintsünk kicsit vissza kollégánkra és munkásságára.

"Én-én vagyok. Se több, se kevesebb ... őrült ... esőben mezítláb táncolós, felhők felett repülős, mindent és mindenkit szeretős ... bátor lélek vagyok." - ezt az idézetet kolléganőnk, a mi Guba Évánk osztotta meg korábban a közösségi médiában. Nem is lehetne ennél jobban jellemezni őt. Életvidám, határozott, magabiztos fiatal nő volt, aki lényegében nem ismert lehetetlent. Munkája során mindig naprakész és elérhető volt. Televíziós és rádiós riportok sokasága áll neve mellett. Nem akadt olyan téma, aminek nem tudott volna utánajárni, vagy, ami kapcsán nem tudott volna megszólaltatni valakit.

Éva 2020 óta volt a Pannon RTV újságírója. Főként a Tisza-menti településeken, így Zentán és Adán, valamint a környező falvakban, városokban járta a terepet. Nemcsak a Híradó számára készített riportokat. Több műsor elkészítésében is fontos szerepet játszott. A Közel-kép című műsorunk történetében szinte nem múlt el úgy hónap, hogy legalább egy részt ne ő készített volna el. Rengeteg rendezvényről, eseményről készített színes összefoglalót. Sok más mellett egy vasúti múzeumot is bemutatott.

„ Gyakorlatilag láthattuk a kinti eszközöket, illetve a nagyobb használati eszközöket, nagyon sok minden található itt, mik azok, amiket láthatunk?
- Itt vannak az olyan dolgok mint, amik tető alatt vannak. Javarészt itt vannak a lámpák és a telefonok.”

Éva a Zentai Gimnáziumban végzett 2003-ban. 18 évesen Budapestre költözött, ott végezte felsőfokú tanulmányait, majd kereskedelmi televíziók műsorszerkesztőjeként dolgozott. 30 évesen mégis hazatért Vajdaságba. Erről beszélt tavaly októberben a Közügyek vendégeként is.

„Az a pici különbség talán, hogy Magyarországon, kimondottan Pesten, ott vidámak az emberek, de magányosan vidámak. Viszont mi itt, Vajdaságban vidámak vagyunk, és mosolyogva tudunk hatalmas közösségben megélni különböző szituációkat. Nekem, amit meg kellett tanulnom, egy picit lelassulni, tehát én 18 évesen, amikor Pestre költöztem, akkor meg kellett tanulnom felpörögni, mert ugye egy kisvárosból költöztem oda, amikor hazaértem, akkor pedig meg kellett tanulnom lelassulni, ami nagyon nehéz, hiszen a mai napig is egy pörgősebb természetű ember vagyok, és néha nagyon lassúnak érzem az itteni életet, viszont belül érzem, hogy erre szükségem van, mert hogy az embert azért a nagyvárosban való élet teljesen fel tudja őrölni, és ezért kell egy kis nyugi is.”

Éva, ahogy mondta is, pörgött. A pannonos munkája mellett számos más területen is teljesített. Egyebek mellett 2022-ben meghívást kapott a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolába, ahol a végzős diákoknak tartott előadást kommunikációs szakemberként a kommunikáció és annak fontossága témakörben. Nagyon szerette és nagyon büszke volt édesanyjára, szüleire, családjára. Társasági ember volt és mindig mosolygott. Guba Éva 39 évet élt.

Guba Éva
elhunyt
újságíró
Pannon RTV

Most

Népszerű