Ugrás a tartalomra
A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola
Pannon RTV

Elítéli a zentai diáklány bántalmazását a Thurzó Lajos iskola tanári kara

2019-10-09
15:23
2020-01-25
14:39
Forrás
Pannon RTV
Elítéli a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola megbízott igazgatója és az egész tanári kar azt az esetet, ami szeptember 25-én történt.

Mint már arról beszámoltunk, a felújítás alatt álló Thurzó Lajos Általános Iskola sajátos nevelési igényű hetedikes tanulóinak egy csoportja – akik ideiglenesen a Stevan Sremac Általános Iskola épületét használják – nagyszünetben bementek az ötödik osztály termébe és erőszakoskodtak egy lánnyal. A sértettől azt követelték, hogy húzza le a nadrágját. Megfenyegették, hogy ha nem teszi meg, akkor megverik. Az ötödikes lány végül megtört, és levetkőzött, majd mivel csengettek, a hetedikesek elhagyták az osztályt. Az illetékesek azóta kihallgatták az erőszakoskodókat.

Az iskola megbízott igazgatója elmondta, az osztályfőnöki órákon fokozott hangsúlyt kezdtek fektetni a másság elfogadására, a gyermekhét keretein belül pedig a közösségi szellem összekovácsolására hívják fel a figyelmet. „Ahogy eddig is, talán még jobban is, megújult erővel fogunk azon tevékenykedni, hogy ezt a nem is kicsit népes családot minél jobban összefogjuk és minél jobban megtalálják a helyüket a diákok is. Nem olyan formában, mint amilyen formában megtörtént ez a sajnálatos eset, hanem, hogy közeledjenek egymáshoz minél jobban, társként nézzenek egymásra és remélem, hogy mindez, ami az elképzeléseinkben benne van, ezt meg tudjuk valósítani” - hangsúlyozta Tandari Ferenc, a Thurzó Lajos iskola megbízott igazgatója.
-

erőszak
tanárok
Zenta
Thurzó Lajos Általános Iskola

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.