Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ellepték a határt és az autópályát

2022.07.24
15:35
2022.07.24
18:18
Forrás
Pannon RTV
Ismét nagyobb sorok alakultak ki több szerbiai határátkelőnél is. A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt a horgosi autópálya-határátkelőhelyen is nagy a torlódás.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak három órát kell jelenleg várakozniuk. A szerbiai kilépő oldalon a Horgos 1 átkelőnél egyelőre zavartalan a határátlépés. Az illetékesek közleményükben kiemelik: az elmúlt évtizedekben júliusban általában a nagyszámú jármű miatt állandó nyomás nehezedik Szerbia útjaira, a határátkelőhelyekre és a fizetőkapukra is.

Leginkább erős a forgalom júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap a 7 és 22 óra között működő ásotthalmi határátkelőhelyen is, ahol mindkét irányban egyórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében az autósok 7 és 19 óra között választhatják inkább a tiszaszigeti és a kübekházi közúti határátkelőhelyet.

A helyzet folyamatosan változik, mindenképp tájékozódjanak indulás előtt.

Az illetékesek közleménye szerint a preševói határátkelőn a szerbiai kilépő oldalon két órás várakozásra kell számítani. Batrovcinál, Szerbia Horvátország felőli bejáratánál 60 perces a várakozás. Jelenleg hat sávon engedik a személygépkocsikat és kettőn a buszokat. A kilépő oldalon három sáv van megnyitva, a várakozási idő nem haladja meg a 20 percet.

Šidnél is több órát kell várni, a gradinai átkelő kilépő oldalán 3 órás a várakozás, a szerbiai belépő oldalon pedig zavartalan a közlekedés.

Ma reggel óta kevésbé zsúfolt Gostun.

határátkelőhelyek

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.