Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Eltávolítják a balesetveszélyes fákat a palicsi Nagyparkból

2022.12.08
12:22
2022.12.08
16:36
Forrás
Pannon RTV
Egészségügyi metszés és a száraz fák, valamint ágak eltávolítása zajlik holnaptól december folyamán a palicsi Nagyparkban.
Pannon RTV

A sétányok és a parkolók közelében található fákon folyik majd a munka. Párhuzamosan ebben az időszakban az ültetésre szánt fák beszerzése is zajlik. Fásítás várhatóan januárban vagy februárban lesz Palicson.

A Palicsi- és a Ludasi-tó körül nemrégiben egyébként több mint 6800 bokrot és fát telepítettek az Ecolacus projekt részeként.

Pannon RTV

Dobó Márta, igazgató, Palics–Ludas Közvállalat: „Sajnos a hátam mögött lévő fa is egy olyan fa, ami nagyon szép nagyra megnőtt, de ahogy az emberi élet is véges, úgy a fa élete is véges, és ő is elért az életciklusának a végéhez, tehát száraz, beteg fa, és sajnos ki kell őt venni. Azért is, mert nagyon közel van a sétányhoz és tulajdonképpen itt emberek jönnek-mennek napi szinten, és hogy nehogy kár érje akár az emberi életet, vagy akár anyagi kár keletkezzék, ezért nagyon fontos az ilyen beteg fáknak a kivétele.”

fametszés
Palics
Nagypark
Dobó Márta

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.