Ugrás a tartalomra

Erasmus+Palics

2022.09.04
15:17
2022.09.04
16:10
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az a két napos továbbképzés, amely a hátrányokkal küzdő, tehetséges fiatalok fejlesztésére irányult. A program az Erasmus+ projekt részeként jött létre Palicson.

Az Erasmus+ program a hátrányokkal küzdő, alulteljesítő, tehetséges fiatalok fejlesztésére irányul. A palicsi továbbképzésen olyan témákat érintettek, mint az önértékelési zavarok, kudarcélmények feldolgozása, valamint a belső motivációvesztés kezelése.

Tóth Ugyonka Erika, tanító, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „A tehetségek ápolása, velük való foglalkozás, ami ennek az Erasmus programnak a célja. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk a tehetségeket elkallódni, hogy foglalkozzunk velük, hiszen vannak. Csak néha észre sem vesszük. Minden gyerekben van valami, ami tehetség, amit ki lehet hozni belőle. Mindig van valami, amit fejleszteni lehet. Szerintem ez nagyon fontos.”

A munka mellett kikapcsolódásra és kapcsolatteremtésre is jutott idő, hiszen az azonos érdeklődésű személyek gyorsan megtalálták a közös hangot.

Rákos Judit, tanár, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „A hangulat nagyon jó, és igyekszünk is fenntartani, különböző szórakozási formákat találni, így amikor egy kicsit lazulunk. Most például bicajozunk egyet, de kávéztunk, hajókáztunk. Tehát próbáltuk kicsit lazítani is ezt a hivatalos részt.”

Vajdaság több településéről is érkeztek résztvevők.

Perpauer Attila, a projekt vezetője elmondta, ennek a két napnak a célja a tapasztalatcsere mellett az volt, hogy még jobban megismerjék az ilyen jellegű oktatás területeit.

„Az előadások elsősorban magának a tehetség felismerése, a tehetség területeinek a lebontása. Hogy, hol tudnánk segíteni a gyerekeket, tanulóinkat. Elsősorban az volt a lényeg, hogy komplexitásában ismerjük fel. A második nap pedig az érzelmekkel, magával az intra- és interperszonális területtel foglalkoztunk, amely azt jelenti, hogyan tudjuk motiválni, külső és belső motivációt.”

A projekt 2024 februárjában zárul.

Erasmus+
Palics

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.