Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán/Korábbi felvétel

Erdő Péter: az Eucharisztikus Kongresszus fontos üzenetet képviselt korunk egyháza számára

2021.09.26
13:01
2021.09.26
13:10
Elutasítás helyett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson tapasztalt "szelíd egységet" szorgalmazott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Erdő Péter a vértanú Szent Istvánról elnevezett, a római magyarok templomaként ismert bazilikában mutatott be misét. Hálát adott a szeptember 5. és 12. között Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért, amelyet a magyar katolikus egyház története felejthetetlen eseményének nevezett.

A Mindszenty József bíboros egykori címtemplomaként ismert Santo Stefano Rotondo bazilikában bemutatott misén mások mellett Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Német László, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa egyik új alelnöke és Kocsis Fülöp görög katolikus érsek, metropolita, valamint a Rómában szolgáló magyar papok koncelebráltak. A misén többek között részt vett Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. 

Erdő Péter
Ferenc pápa
eucharisztikus kongresszus

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.