Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Erőszakmentes projekt a törökbecsei iskolában

2020-11-20
19:28
Forrás
Pannon RTV
Új, erőszakmentes projekt megvalósításába kezdtek a 495 diákot számláló törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolában.

A tanintézményben ugyanis tizenöt éve aktívan működik az a tizenegy pedagógust felölelő munkacsoport, akik eddig is rendszerességgel kísérték a különféle korosztályra jellemző verbális, fizikai erőszakot, ami az elmúlt időszakban igaz csökkenő tendenciát mutat, azonban koránt sem mondható az, hogy a különféle bántalmazásokat sikerült volna teljes egészében megfékezniük. Emiatt a helyi Napraforgó Humanitárius Központ Polgárok Egyesülete erőszakmentes programot dolgozott ki, amit az eredeti terv szerint az egyesület pszichológusai, szakemberei diákoknak szervezett műhelymunkákkal szerettek volna megvalósítani, azonban a koronavírus- járványra való tekintettel a feladatot a tanintézmény pedagógusaira bízták, akiknek az egyesület nemrégiben ezzel kapcsolatosan kiképzést is szervezett, azzal a céllal, hogy a tanítókkal, tanárokkal ismertessék mindazokat a lépéseket, aktivitásokat, módszereket, amelyek a jövőben mindenképp a gyermekek körében eluralkodott erőszak sikeres megelőzésére, kezelésére szolgálhatnak majd. Az erre vonatkozó tartalmakat a pedagógusok tanulóikkal az osztályfőnöki órán vagy akár virtuális térben, az ún. Google tanteremben dolgozzák majd fel. Az erőszakmentes programba a szülőket is bekapcsolják.

Törökbecse
Miloje Čiplić Általános Iskola

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.