Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évről évre nő az azonosított áldozatok száma

2021.11.03
20:45
Forrás
Pannon RTV
1944/45-ös megemlékezések Vajdaságban. Mi is felidézzük a múltat!
Pannon RTV

1944 őszén több büntetőosztag is járta Vajdaságot. A partizán megtorlások Tito jóváhagyásával történtek. Listák készültek azokról, akik a magyar időkben valamilyen tisztséget töltöttek be, de elég volt az is, ha valaha valaki megsértett valakit. Feljelentés alapján bárki felkerülhetett a listára. A leszámolás időszaka volt ez. Horgoson hetekig kínozták a községháza pincéjébe összeterelt magyarokat, majd a falu szélén kivégezték őket.

Pannon RTV

A Közügyek vendége Nagy Tibor történelemtanár volt, aki arról is mesélt, hogy hol tart a kutatás, és mennyi áldozata lehetett az 1944-es megtorlásoknak.

1944-45
ártatlan áldozatok
Nagy Tibor
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.