Ugrás a tartalomra

Évzáró a Vackor Óvodában

2022.06.16
18:25
2022.06.16
20:24
Forrás
Pannon RTV
A kicsik változatos, színes programmal kedveskedtek hozzátartozóiknak, és bemutatták, hogy mi mindent tanultak az elmúlt évben.

A szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézményben öt csoportban folyt az elmúlt évben a munka: két bölcsődei csoportban 36 gyermekkel és három óvodás csoportban 70 gyermekkel foglalatoskodtak az óvónők. Kalandos egy évét töltött a Vackorban Muhi Levente. Stábunknak a számára emlékezetes pillanatokról mesélt.

„A Kiskakas gyémánt fél krajcárjára, meg amikor a víz világnapján és a föld napján a könyvtárba mentünk, meg pihenés közben készülünk az iskolára, feladatokat csinálunk.”

Egy korszak zárul le az óvodai évzáró rendezvénnyel a Kosányi család életében, ugyanis fiuk őszre már a csantavéri általános iskola kisdiákja lesz.

Kosányi Tamás, szülő: „Kristóf nagyon élvezte ezt az egy évet. Örömmel jött szinte minden reggel. Örömmel mesélt délutánonként hazafelé menet. Én is és szerintem ő is nagyon hálás ezért a lehetőségért, ezért az időszakért, ami egy nagyon szép emlék marad mindkettőnk és az egész család számára is.”

Az első iskolai előkészítős csoport ballagott el a Vackor Óvodában. Katona Novák Ágnes az intézmény megbízott igazgatója elmondta, eseménydús évet zárnak, hiszen nagyon sok szép programot szerveztek az év folyamán a gyermekek számára. Többi között a budapesti Hagyományok Házával is közreműködtek, amit jövőre is folytatni szeretnének.

„Ez az első év arról szólt, hogy összeszokjunk, arról szólt, hogy megismerjük egymást nem csak a gyerekekkel, hanem mi a kollektíva is. Úgy érzem, hogy nagyon jól vettük az akadályt, erre bizonyíték lesz a műsor is és ahogy a gyerekek, milyen lelkesen jártak egész évben hozzánk és nagyon sokat tanultak.”

A következő, új tanévre is túljelentkezés volt, nagyon sok szülő szerette volna a magyar oviba íratni a csemetéjét.

Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény
Katona Novák Ágnes
Kosányi Tamás

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.