Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Ezek a koronavírus tünetei

2020.03.30
14:00
2020.03.30
14:06
Forrás
Pannon RTV
A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.

Ugyanakkor az influenzának is hasonlóak a tünetei, ami megnehezíti a diagnózis felállítását. Az influenza főbb tüneteit gyakran továbbiak kísérik: izomfájdalom, orrfolyás vagy orrdugulás, tüsszögés, fejfájás, fáradtság. Ezért a Covid-19-et csak a beteg vér-, nyál- vagy szövetmintájának elemzésével lehet diagnosztizálni. Egyelőre nincs olyan gyógyszer, amely kimondottan a koronavírus okozta fertőzés gyógyítására szolgálna. A kezelés éppen ezért a tünetek enyhítését, a szervezet erősítését célozza.

Pixabay

Amennyiben azt gyanítják, hogy megfertőződtek, hívhatják: az Egészségügyi Minisztérium által közzétett telefonszámot: 064/8945-235, a Batut Közegészségügyi Intézet telefonszámát: 011/268-4566, vagy a lakóhelyükön működő Közegészségügyi Intézetet. A szabadkaiak számára a 024/571-333 és a 064/8052-963 telefonszámok állnak rendelkezésre. Ezeken a telefonszámokon minden szükséges információt megkaphatnak, emellett ajánlást is a járványtani szakemberektől.

koronavírus
telefonszámok
tünetek

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.