Ugrás a tartalomra
MTI/Rosta Tibor

Ezer honvéd vesz részt Magyarország déli határszakasza védelmében

2019-06-01
13:27
Forrás
MTI
Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében.

Ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé - jelentette ki a magyar Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Németh Szilárd hozzátette, a magyar kormány ezért döntött úgy, hogy a honvédség ismét nagyobb létszámmal, teljes képességével vegyen részt a határőrizeti feladatokban. A manőverező katonák száma - három váltásban - 650, logisztikai feladatokat mintegy 200 honvéd lát el, a támogató erők 150 fővel vannak jelen, ami összesen ezer honvédet jelent.

határ
Honvédség

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.