Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Ezrek lelték halálukat Járekon 1944/45-ben

2022.11.02
17:25
2022.11.02
19:05
Forrás
Pannon RTV
1944/45-ben mintegy 7 ezer ember vesztette életét a járeki internáló táborban. Köztük voltak több vajdasági település magyarjai is. Ezekre az ártatlan áldozatokra emlékeztek halottak napján imádsággal és koszorúzással.

Guszton András, jelölt, Magyar Összefogás: „Ha belegondolunk abba, hogy mi történik innen jó pár száz, egy-két ezer kilométerre, Ukrajnára és Oroszországra gondolok, ahol dőlnek a fegyverek és még ma is tömegsírokat ásnak és áldozatok hullanak százával és ezrével, és azóta már hányszor elmondtuk, hogy a vérengzéseknek nincs semmi értelme és mégis állandóan ismétlődik. Én azt gondolom, hogy nagyon fontos tudni, hogy itt Járekon is több mint 6 ezer ember vesztette életét ebben a koncentrációs táborban. Én magam jártam Srebrenicában, láttam, hogy mit jelent az, 8 ezres síremléket látni egy helyen. Óriási területről van ott szó, és itt is óriási területen vannak elhantolva az emberek és ezt minden generációnak tudnia kell, pont azért, hogy ez soha többé meg ne ismétlődhessen.”

Járek
1944-es áldozatok
megemlékezés
Guszton András

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű