Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

A falunap összefogja az embereket

2022.09.10
16:04
2022.09.10
17:10
Forrás
Pannon RTV
Falunapot ünnepelt ma az Óbecse községhez tartozó 500 lelkes Drea. A főzőverseny és a helyi kultúrkörben megtartott ünnepi műsor mellett kenyérszenteléssel egybekötött szentmise is volt a faluban.

Kilenc csapat főzte a sertésgulyást a dreai kultúrotthon udvarán. Deli Sándor is fakanalat ragadott, de számára nem a győzelem volt a fontos.

„Legyünk itt, legyünk a társasággal, amikor jól érezzük magunkat, egy kis pálinkával, egy kis akármi mással, megünnepeljük, ez a mi falunk napja, ezt így kell csinálni.”

Bár a település lassan elöregszik, a 28 éves Marko Vukobrat itt szeretne boldogulni.

„A falu mint olyan egyszerűen érdekes. Mindent szeretek, ami a falut illeti, elsősorban az állattenyésztést, a szántóföldi növénytermesztést, a mezőgazdaságot. A szabadságot.”

A falunap alkalmából kenyérszenteléssel egybekötött szentmise is volt a templomban. Az egész napos ünnepséget a helyi Kutaspuszta Kultúrkör szervezte meg.

Boja András, közgyűlési elnök, Kutaspuszta Kultúrkör, Drea: „Több rendezvényen keresztül igyekszik meghonosítani azt, hogy a falunak a lakosait összeszedje, de ez most már nehezebben megy, ugyanis elég sok az idősebb személy, és ebből kifolyólag ez most már erre korlátozódik csak, erre a falunapra.”

A közös ebéd előtt a kultúrkörben felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett tagozatának alsós diákjai és az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör csoportjai, délután pedig játékos vetélkedőket tartottak a gyerekeknek.

Óbecse
Drea
falunap
kenyérszentelés
főzőverseny

Most

Népszerű