Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Faültetés Torontálvásárhelyen

2021.03.08
11:59
2021.03.08
17:39
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat támogatásával megvalósult akcióba gyerekek és felnőttek egyaránt bekapcsolódtak. A fásítást Antalfalva község több településén is megszervezik a héten.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A 10 éves Dušan Kukilo imádja a természetet. Szívesen vesz részt környezetvédelemmel kapcsolatos eseményeken, így ezen a faültetésen is.

„Az itt elültetett fák nagyon egészségesek. Kérem önöket, ne szennyezzék a természetet. Mert, aki szennyezi a természetet, az egyáltalán nem szereti azt.”

A mostani faültetésen gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek - mondta Jasmina Perić Tapolčanji A Természet Szolgálatában Környezetvédelmi és Fejlesztési Egyesület tagja.

„Ebben az akcióban minden általános iskola részt vesz. Ezért minden olyan intézményt meghívtunk, akik környezetvédelemmel is foglalkoznak, és velük is szorosan együttműködünk, emiatt közösen jöttünk ki ide. Kaptunk negyven facsemetét, tíz platánt és harminc hegyi juhart, kiástuk a lyukakat és elültettük őket.”

A helyi közösség továbbra is támogatni fogja az ilyen és ehhez hasonló eseményeket - nyilatkozta Lazički Stevan, Torontálvásárhely Helyi Közösség tanácselnöke.

„Ők arra törekednek, hogy Torontálvásárhelyet még zöldebbé tegyék, de meg kell dicsérnem a földműveseket, mert ők a saját felszereléseiket használva hozták a vizet, hogy meg tudják öntözni az itt elültetett fákat.”

A szervezők abban bíznak, hogy a jövőben további akciókkal gyarapíthatják a zöld területeket Torontálvásárhelyen.

Torontálvásárhely
faültetés
Antalfalva
akció
fásítás
Természet Szolgálatában Környezetvédelmi és Fejlesztési Egyesület

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.