Ugrás a tartalomra
Pixabay

Fel lehet gyógyulni a koronavírusból, de időbe telik

2020-04-04
17:54
Forrás
Szerbiai RTV
Vannak olyan személyek Szerbiában, akik legyőzték a koronavírust, ugyanakkor ez a szám jelenleg még alacsony, ugyanis a teljes felépülés több esetben hosszú ideig tart.

Ezt nyilatkozta Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának igazgatója. Hozzátette, mostanra azok gyógyultak ki a kórból, akiknek nem voltak súlyos tüneteik, valamint komplikációik. Az ő esetükben a gyógyulási folyamat egy-két hétig tart. Azok esetében viszont, akiknél komolyabb komplikáció lép fel, és súlyos állapotban kezelik őket, ez az időszak kettő-négy hétig is eltarthat. A legsúlyosabb esetekben a terápia akár nyolc hétig is elnyúlhat - részletezte Goran Stevanović.

koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
koronavírus-hordozók
gyógyult
gyógyultak

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.