Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felcsigázta a gyerekek érdeklődését a robotika

2020-12-15
14:48
2020-12-15
17:08
Forrás
Pannon RTV
41 tanuló vehetett részt a robotika tehetséggondozó szakkörön a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolán belül.

Az intézmény sikeresen pályázott a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumánál. A támogatáson elnyert összeg 980 ezer forint volt, melyet főként eszközbeszerzésre fordítottak.

Pannon RTV

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az elsődleges elképzelés az volt, hogy az iskolában olyan tartalmakat tudjunk kínálni a tanulóknak, amik egyrészt újszerűek, másrészt pedig fejlesztik akár a logikus, vagy a természettudományos gondolkodást. Ez nagyon jó projektnek tűnt, csak a korona-helyzet közbeszólt, és az egész kicsit elhúzódott, és most került pont a mondat végére. Úgy érezzük, hogy a program elérte a célját, azok a tanulók, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, azon belül is az informatika és matematika iránt, azokat sikerült megtalálni és a program köré gyűjteni.”

Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Magyarkanizsa
Szepesi Zoltán

Most

21:12, Frissítve: 23:02

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.