Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felcsigázta a gyerekek érdeklődését a robotika

2020.12.15
14:48
2020.12.15
17:08
Forrás
Pannon RTV
41 tanuló vehetett részt a robotika tehetséggondozó szakkörön a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolán belül.

Az intézmény sikeresen pályázott a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumánál. A támogatáson elnyert összeg 980 ezer forint volt, melyet főként eszközbeszerzésre fordítottak.

Pannon RTV

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az elsődleges elképzelés az volt, hogy az iskolában olyan tartalmakat tudjunk kínálni a tanulóknak, amik egyrészt újszerűek, másrészt pedig fejlesztik akár a logikus, vagy a természettudományos gondolkodást. Ez nagyon jó projektnek tűnt, csak a korona-helyzet közbeszólt, és az egész kicsit elhúzódott, és most került pont a mondat végére. Úgy érezzük, hogy a program elérte a célját, azok a tanulók, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, azon belül is az informatika és matematika iránt, azokat sikerült megtalálni és a program köré gyűjteni.”

Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Magyarkanizsa
Szepesi Zoltán

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.