Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felcsigázta a gyerekek érdeklődését a robotika

2020.12.15
14:48
2020.12.15
17:08
Forrás
Pannon RTV
41 tanuló vehetett részt a robotika tehetséggondozó szakkörön a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolán belül.

Az intézmény sikeresen pályázott a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumánál. A támogatáson elnyert összeg 980 ezer forint volt, melyet főként eszközbeszerzésre fordítottak.

Pannon RTV

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az elsődleges elképzelés az volt, hogy az iskolában olyan tartalmakat tudjunk kínálni a tanulóknak, amik egyrészt újszerűek, másrészt pedig fejlesztik akár a logikus, vagy a természettudományos gondolkodást. Ez nagyon jó projektnek tűnt, csak a korona-helyzet közbeszólt, és az egész kicsit elhúzódott, és most került pont a mondat végére. Úgy érezzük, hogy a program elérte a célját, azok a tanulók, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, azon belül is az informatika és matematika iránt, azokat sikerült megtalálni és a program köré gyűjteni.”

Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Magyarkanizsa
Szepesi Zoltán

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!