Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Félelmet kelt a migránsok jelenléte Magyarkanizsán

2020-02-16
07:20
2020-02-16
16:16
Forrás
Pannon RTV
A migránsválsággal kapcsolatban tartottak lakossági fórumot Magyarkanizsán. A Városháza Dísztermében a helyiek a község vezetőivel egyeztettek és osztották meg aggodalmaikat a migránsjelenlét miatt.

Félnek a helyiek és ennek hangot is adtak. Mint mondják, sokan már sötétedés után ki sem merészkednek az utcára. Kecskés Takács Éva szerint nem megoldás a migránsok folyamatos elszállítása: „Ez a helyzet, én úgy látom, hogy fiatal férfiak vannak, nevetnek rajtunk, ahogy én érzem, tehát egy megoldatlan valami, ami itt van, és hiába viszik el őket máshova, utána visszajönnek, vagy a másik, hogy átmennek Bánátba.” 

A fórumon elhangzott, tele van a település más városokból érkező taxisokkal, akik segítik, szállítják az illegális bevándorlókat. Pejak Dejan, képviselő, KKT, Magyarkanizsa (Magyar Mozgalom): „Az általános elégedetlenség szinte minden egyes életszférát érint, ami a migránsokat illeti. Úgy a közbiztonságot, a közegészséget, ami az esetleges vírusok, járványok kirobbanását illeti, az ingatlanok biztonságát és biztosítását, leginkább ezek voltak a fő témák.”

A fórumon minden panaszt és kérést jegyzőkönyvbe vettek, ezáltal konkrét javaslatokat fogalmazhatnak meg az illetékesek felé. Halász Mónika, képviselő, KKT Magyarkanizsa (Magyar Mozgalom): „Nekünk a célunk volt az, hogy a fórum végén konkrét javaslatok is szülessenek, amelyek segítenek megoldani ezeket a kérdéseket és aggályokat, amelyeket a polgárok megfogalmaztak. Így aztán, csak hogy néhányat említsek, kérjük azt, hogy az államfő tíz napon belül nyilatkozzon azzal kapcsolatban, hogy mi az állam álláspontja a migránskérdéssel kapcsolatban.”

Az eseményen részt vett a helyi válságstáb vezetője is, aki 2014 óta foglalkozik a migránskérdéssel a községben. Mindenekelőtt türelmet kért a lakosságtól. Szerinte nem fog a válság egyik napról a másikra megoldódni: Lackó Róbert (VMSZ): „A rendőreinkre jobban kell számítanunk, habár százszor elmondtam, hogy én látom, hogy maximálisan ténykednek a községünkben ezzel az állománnyal, de azt is elmondtam, hogy a lakosságnak is egyszerűen megértőbbnek kell lenni, habár megértők, és be kell jelenteni minden esetet, hiszen most arról volt szó, hogy atrocitások vannak, a rendőrségen egyetlen egy bejelentett atrocitás nincs.”

A lakossági fórumon részt vett Fejsztámer Róbert polgármester és Nebojša Rakić alpolgármester is.

Magyarkanizsa
migránsválság
migráns
lakossági fórum
Lackó Róbert
Fejsztámer Róbert

Most

13:32, Frissítve: 14:16

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű