Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dobó Krisztián

Felsőoktatási tájékoztató körúton az MNT és a VaMaDiSz

2022.11.21
19:42
2022.11.21
21:19
Forrás
Pannon RTV
A program első állomása a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium, a végzős és harmadikos diákoknak tartottak bemutatót.

Útjára indult idén is az MNT és a VaMaDiSz Felsőoktatási Tájékoztató Körútja.

A vajdasági felsőoktatási lehetőségekről és azok előnyeiről halhattak hasznos információkat a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulói. Pálfi Jázmin, diák, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka: „Az előadás nagyon tetszett, eddig még nem is gondoltam arra, hogy esetleg Szerbiában, illetve Vajdaságon belül tanuljak tovább. Mindenképpen jó ötletnek tartom azt, hogy a harmadikos illetve negyedikes diákok is így informálva vannak a lehetőségeikről.”

A továbbtanulással kapcsolatos legfontosabb kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők. Bóka Olivér, elnök, VaMaDiSz: „Igyekeztünk bemutatni Á-tól Z-ig minden olyan fontos információt, amit tudniuk kell az itthon tanulásról, ösztöndíjprogramról, étkezésről, lakhatásról, felvételi eljárásról és mindenről, ami itthon vár rájuk.”

A program célja, hogy részletes eligazodást nyújtson a leendő vajdasági magyar egyetemisták számára. Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Először egy szerb nyelvi kurzust tart nekik a Nemzeti Tanács, amely egy háromhetes intenzív kurzus harmadik osztály végén, majd az egyetemi tanulmányaik kezdetén úgyszintén szerveznek egy kurzust. Tehát, amikor elkezdik az egyetemet, addigra már biztos alapokon áll a szerb nyelvtudásuk. Az MNT segít nekik a felvételi felkészítőben, amit ki kell hangsúlyozni, hogy ingyenes.”

Az előadás végén a fiatalok a VaMaDiSz felsőoktatási applikációjáról, valamint az MNT ösztöndíjprogramjáról szóló ismertető prospektusokat is átvehették.

MNT
VaMaDisz
Bóka Olivér
Baráth Gábor Gergely

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű