Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Felszerelés a szabadkai és környékbeli tűzoltóknak

2023.03.31
14:46
2023.03.31
17:35
Forrás
Pannon RTV
Sisakokat, kesztyűket, csizmákat, valamint tömlőket is kaptak a szabadkai és környékbeli tűzoltó egyesületek.

Az adományt a Phiwa Gazdasági Társaság biztosította a lánglovagoknak.

A bajmoki, a csantavéri és a szabadkai önkéntes tűzoltó egyesület vehetett át adományt Szabadkán. Az eszközök nagyban segítik majd a munkájukat.

István József, elnök, Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület: „Nagyon nagy segítséget jelent. Nagyszámú a tagságunk. Összesen, a gyerekkel és az idősekkel együtt száz tagot jelent. Ez nagyos nagy segítség a részünkre.”

A tűzoltók szerint ekkora mértékű támogatást még nem kaptak adomány formájában.

Sindrity József, elnök, Bajmoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület: „Először történik meg, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek ilyen részben, ennyi segítséget kapnak. Nagyon sokat fog segíteni a munkánkban. Ez nagy összeg, amit nekünk mindenféleképpen meg kellene venni. Úgyhogy valahonnan pénzt kellett volna nekünk teremteni.”

A lánglovagoknak adományozott eszközök értéke mintegy 27 000 euró.

Katatič Beáta, igazgató, Phiwa Gazdasági Társaság: „A szabadkai Phiwa Kft. az alapítója, a Batschka Stiftung és a Bama Kft. nevében tűzoltó felszerelést adományoz, amelynek az összege körülbelül 27 000 euró. Az adomány az önkéntes tűzoltó egyesületek számára felszerelés beszerzésére van előlátva.”

Katatič Beáta, a Phiwa Gazdasági Társaság egyik igazgatója az ötlet létrejöttéről beszélt.

Tóth Valéria, igazgató, Phiwa Gazdasági Társaság: „A Batschka alapítvány minden évben valamilyen adományt szokott átnyújtani. Az a lényeg, hogy közhasznú célokra történjen amiből az egész társadalomnak haszna származik. Ez miatt most az önkénes tűzoltóság is mindenféleképpen ebbe a csoportba tartozik, így jutott a választás rájuk ebben az évben.”

A most kapott ruházat és eszközök mindig kellenek a tűzoltóknak, mert előbb-utóbb elhasználódnak. Egy-egy bevetés után a ruházatot tisztítani, mosni kell, de ha épp akkor kapnak egy riasztást, jó, ha kéznél van egy tartalék felszerelés is.

tűzoltó
felszerelés

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű