Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújították a kamenicai Kardiológiai Intézetet - Évente mintegy 45 000 páciens

2020-01-13
12:56
2020-01-13
18:06
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a kamenicai kardiológiai intézet épületszárnyának felújítása.

A személyzet ma be is költözött a korszerűsített épületbe, és a betegeket is ott fogadják. A jelentős felújításokon átesett intézetet a délelőtt folyamán Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár is meglátogatta.

A tartomány az elmúlt három évben több, mint 450 millió dinárt fordított a kamenicai kardiológiai intézet fejlesztésére. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Évente hétezer páciens fordul meg ebben az épületben. Amint látták, most már két- és háromágyas szobáink is vannak, illetve minden szoba rendelkezik toalettel. Egy teljes rendszerről van szó, ami jelentősen javít a betegek ellátásán, ugyanakkor az intézet egészségügyi dolgozóinak munkáját is megkönnyíti. Évtizedekig csak álmodozhattak erről.”

A kamenicai kardiológiai intézet jelenleg 90 betegággyal, és a legkorszerűbb laboratóriummal rendelkezik. Az új angio-termet, valamint az új központi sterilizáló berendezést is üzembe helyezték. Lecserélték az elhasználódott orvosi berendezéseket, illetve új készülékeket is beszereztek.

Dr. Aleksandar Redžek,a Szív- és Érsebészeti Intézet igazgatója: „Távlati terveink is vannak. Korszerűsítjük a diagnosztikai központot, az új berendezések beszerzése már folyamatban van. A félintenzív osztályt is korszerűsítjük, aminek köszönhetően tízről tizenöt ágyra növekszik majd a koszorúér-betegséget kezelő egység kapacitása. Elkészült a szívsebészeti klinika felújítására vonatkozó projekt, és remélem, hogy a következő időszakban megteremtődnek a feltételek a munkálatok megkezdésére. Ezzel be is fejeződik majd a vajdasági kardiológiai intézet teljes felújítása.”

Az intézetben az ügykezeléseket illetően is lesznek újítások, valamint még több új berendezést beszerzését tervezik – tette hozzá Aleksandar Redžek. A statisztikai adatok szerint Vajdaságban a szívbetegségek okozzák a legtöbb elhalálozást. A kamenicai kardiológiai intézet dolgozói évente mintegy 45 000 pácienst kezelnek.

Kardiológiai Intézet
Kamenica
páciens

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.