Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Fennállásának 70-dik évfordulóját ünnepli idén az Újvidéki Rádió

2019-05-23
09:27
2019-05-23
16:04
Forrás
Pannon RTV
Ez alkalomból több olyan aktivitást is szerveznek, amelyek a jubileum jegyében zajlanak majd. A részleteket szerdán sajtótájékoztatón ismertette a Vajdasági RTV vezetősége Újvidéken.

Az Újvidéki Rádió 1949-ben kezdte el működését, napjainkban pedig több csatornán összesen 16 nyelven sugároz műsorokat. Sonja Kokotović, programigazgató, Vajdasági RTV: „Öt csatornán lehet követni a Vajdasági RTV rádióműsorait. Az Újvidéki Rádió első csatornáján szerbül, a másodikon magyarul, a harmadikon a nemzeti közösségek nyelvein, az interneten a legfiatalabb rádiónkon, az O rádión keresztül, valamint a weboldalunkon, ahol élőben is lehet követni, illetve vissza is lehet hallgatni a műsorokat.”

Az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége jelenleg 36 munkatárssal működik. Öreg Dezső, a magyar műsorok főszerkesztője, Újvidéki Rádió: „Mi közszolgálati rádió vagyunk, kötelességünk foglalkozni az országgal és a világgal is. Nem csoda, hiszen természetesen a hallgatókat érinti az is, hogy milyen lesz a nyugdíj, mi vár rájuk holnap, lesz-e fizetésemelés stb. De emellett a sajátos magyar dolgokat érintő problémákkal is foglalkozunk.”

Az Újvidéki Rádió egyik célja az is, hogy visszaszoktassa a fiatalokat a rádiózáshoz – mondta el Klemm József, a Vajdasági RTV vezérigazgató-helyettese: „Elsősorban szeretnénk újításokat végrehajtani a műsorstruktúrában is, tehát olyan új műsorokat beépíteni az őszi műsorsémától kezdve majd a műsorrácsba, amelyek még jobban magukhoz vonzzák a hallgatóinkat. Tehát ismét megpróbálunk népszerűbbek, hallgatottabbak lenni, mint ahogy eddig voltunk.”

Az év végén a tervek szerint a Vajdasági RTV új épületéből kezdik majd el sugározni a műsorokat.

Újvidéki Rádió
évforduló
fennállás
Vajdasági RTV
Öreg Dezső
Klemm József

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.