Ugrás a tartalomra

A fenntarthatóság jegyében zajlik a pedagógusok továbbképzése Magyarkanizsán

2022.11.14
16:35
2022.11.14
17:15
Forrás
Pannon RTV
A projekt partnerei egy miskolci, egy kassai, egy marosvásárhelyi oktatási intézmény, a budapesti Kossuth Klub, valamint a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont.

A pedagógusok továbbképzésével vette kezdetét a projekt, amibe a programok során majd az oktatási intézmények tanulóit is folyamatosan bevonják. A magyarkanizsai középiskolában a fenntarthatóság az elmúlt években is nagy hangsúlyt kapott. Berec Ágota, szaktanár, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Mi az iskolában már nagyon sok ehhez a témához kapcsolódó dolgot csináltunk már, akár a komposztálással, akár a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan. Sok mindent tudunk már, de bízom benne, hogy mi tanárok is sok mindent fogunk ebből tanulni, amit a gyerekeknek is át tudunk adni.”

A kétéves projekt alatt négy területet érintenek a programban résztvevők. A globális felmelegedést, az energiaválságot, biodiverzitás csökkenését és a fenntarthatatlan vásárlási szokásokat. Kiss Gábor, kancellár, Miskolci Szakképzési Centrum: „A projektnek a legfontosabb célja az volt, ami korunknak a legnagyobb kihívása, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolkodást a diákoknál kialakítsuk, hiszen ők lesznek a következő időszakban a döntéshozók, mérnökök, szakemberek, akik ezt remélhetőleg jó irányba tudják befolyásolni.”

A programban a gyerekek különböző foglalkozásokon, külön órákon és versenyeken is részt vehetnek majd a fenntarthatóság témaköréval kapcsolatban.

pedagógusok
továbbképzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.