Ugrás a tartalomra
minrzs.gov.rs

Fertőzött szociális intézmények

2020.04.30
19:24
2020.04.30
19:31
Forrás
Pannon RTV, minrzs.gov.rs
574 felhasználó és 126 alkalmazott fertőződött meg eddig a koronavírussal a szerbiai idősotthonokban, szociális intézményekben - tájékoztat a szociálisügyi tárca.

A közleményből kiderül, hogy eddig 107 felhasználót és 49 dolgozót nyilvánítottak gyógyultnak.

Vajdaságban két speciális otthon szerepel azon a listán, amelyen azokat az intézményeket gyűjtik egybe, ahol megjelent valamilyen formában a koronavírus. Az egyik a bácskossuthfalvi Otthon, a másik pedig a törökkanizsai idősotthon.

A Pannon RTV nem hivatalos információi szerint a törökkanizsai intézményből a fertőzött beteget napokkal ezelőtt már Újvidékre szállították kezelésre, majd tesztelték a bentlakókat és az ott dolgozókat, egyiküknél sem mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Korábban egyébként a moholi gerontológiai központban is regisztrálták a fertőzést.

Az otthonok listája ezen a linken érhető el.

szociális intézmény
fertőzött
idősotthon
felhasználó

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.