Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fiatal fizikusok és kémikusok mutathatták meg tudásukat Zentán

2018-02-24
14:47
2018-02-24
16:06
Forrás
Pannon RTV
Ma tartották meg Zentán a 17. Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskolai Fizika-Kémia Diákversenyt. A megmérettetés célja elsősorban a tehetséges tanulók felkutatása volt.

Remete Karolina fizikai kísérletet szemléltetett a versenyen.
Remete Karolina, tanuló, Arany János Általános Iskola, Orom: „Nagyon izgulunk, bár elég sokat készültünk rá, voltak problémák is, de megoldottuk, és nagyon örülünk, hogy idáig eljutottunk, és remélem, hogy sikeres lesz ez a verseny.”

A megmérettetés célja nem csupán a tehetséggondozás. A felkészítő tanároknak és pedagógusoknak is jó alkalom nyílik arra, hogy szakmai kapcsolatot építsenek.

Hatala Zoltán, felkészítő tanár, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér : „A gyerekek előre próbálkoznak, tehát keresik a témákat. Sokszor ajánlanak témákat, mindig figyelembe kell venni azt, hogy az iskolának milyen vegyszerei vannak, milyen eszközei vannak, milyen lehetőségei vannak, és akkor próbáljuk úgy összehozni.”

Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom vezetője és a megmérettetés főszervezője hangsúlyozta, nemcsak az a céljuk, hogy serkentsék a természettudomány iránti érdeklődést, hanem az is, hogy a diákok az elért eredményeiket be is tudják mutatni.

Muhi Béla, főszervező: „Gyakorlatilag a tehetségnevelésnek a céljait valósítjuk meg, serkentjük a pedagógusokat, hogy foglalkozzanak a diákokkal, vegyék észre azokat, akik tehetségesek, és azokat készítsék fel erre a versenyre.”

Az egykori egyetemi tanárról és íróról elnevezett diákverseny nyertesei idén a dicsérő oklevél mellett könyvcsomagban is részesültek.

Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskola
Zenta

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.