Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A Fiatalok Nemzetközi Napját ünnepelték Pancsován

2019-08-13
10:53
2019-08-13
19:11
Forrás
Pannon RTV
A helyi ifjúsági iroda már 13 éve szervez programokat a nap alkalmából. Idén a bánáti város központi parkjában mutatkozott be több civil szervezet. A Vöröskereszt évről évre aktív a rendezvényen.

Pancsova város Ifjúsági Irodája együttműködik minden olyan szervezettel, amely a fiatalokat gyűjti soraiba. A Nemzetközi Ifjúsági Nap által szervezett rendezvényen számos szervezet képviseltette magát.

Adis Efendia Lutvia, tag, Merhamet Muszlim Jótékonysági Társaság, Pancsova: „Örömmel fogadtuk el Pancsova városának meghívását, hogy tartalmasabbá tegyük az ifjúsági összejövetelt, és azt is megmutassuk, hogy hajlandóak vagyunk segíteni az ifjúságot, és együtt dolgozni a városi önkormányzattal.”

A pancsovai Vöröskeresztben sok fiatal önkéntes tevékenykedik. A szervezet ifjúsági csoportja országos versenyre készül, tagjai a nyár folyamán is rendszeresen gyakorolják a különböző mentési akciókat. Bojana Ćujić, tag, Vöröskereszt, Pancsova: „Ma bemutatunk egy elsősegély gyakorlatot, egy helyzetet láthatnak az érdeklődők, a munkások javítják a városi közvilágítást, megsérülnek, megsebesülnek, áramütés történik, és különféle más sérüléseket szereznek: lábszár törést, pánik tör ki és hasonló körülmények, valamint sérülések történnek.”

A helyi Vöröskereszt tevékenységében fontos szerepet játszik az önkéntes véradás népszerűsítése is. Emellett tanítanak fiatalokat elsősegély nyújtásra is. Milica Todorović, titkár, Vöröskereszt, Pancsova: „Nagyon sok önkéntes van a pancsovai Vöröskeresztben, még ennél is több a vajdasági és szerbiai szervezetben. Az önkéntességen, a fiatalokban levő jóakaraton és kitartáson alapszik mindaz, aminek nagy értéke van. Ezért megragadom a lehetőséget, hogy felkérjem a fiatalokat, csatlakozzanak a szervezetekhez, elsősorban a humanitárius jellegűekhez, de mindazon szervezetekhez, amelyek egybegyűjtik a fiatalokat.”

Pancsován 2007-ben alakult meg az Ifjúsági Iroda, amely azóta évente szervez különböző programot a Fiatalok Nemzetközi Napja alkalmából. Idén több napos volt a rendezvény, és sokan kíváncsiak voltak az előadásokra, bemutatott tevékenységekre.

Pancsova
fiatalok
ifjúság
Vöröskereszt

Most

Népszerű