Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Film készült a csantavéri káplánról

2019-12-10
11:36
2019-12-10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Miroslav Antelj Istenbe vetett hittel című filmjét mutatták be hétfő este a szabadkai Városháza dísztermében.

A dokumentumfilm a csantavéri templom káplánját mutatja be. Nebojša Stipić elkötelezett munkája iránt és az ige hirdetésével más egyházfelekezet híveit is meg tudja szólítani. A húsz perces rövidfilmet a Pannon Televízió is műsorára tűzi. A csantavéri Páduai Szent Antalnak szentelt templom káplánjának miséire egyre többen járnak, katolikusos és ortodoxok is. Nebojša Stipić hitvallása szerint az idők változnak, de az emberi gondok maradnak: „Teljesen természetesnek tartom, hogy minden témáról nyíltan beszélhetünk, legfőképp azokról, amelyek a vallással és a hittel kapcsolatosak. Ezek a beszélgetések később órákig elhúzódtak, majd a szívében ez a gondolat született, amibe én beleegyeztem, de csak azzal a feltétellel, hogy itt Istent ünnepeljük. Azt szerettem volna, ha a papságot és az egyházmegyénket olyan helyként mutatná be a film, ahol az ember találkozhat Istennel.”

Nebojša Stipićről szóló dokumentumfilm a fiatal káplán életútját, elkötelezett munkáját mutatja be húsz percben. Miroslav Antelj, rendező: „Amikor olyan emberrel találkoztam, akit az ateisták pszichológusként, az agnosztikusok filozófusként, a hívők pedig teológusként fogadnak el, akkor nem tehettem mást, mint hogy filmet készítettem róla. Nebojša Stipić tiszteletes egyszerűen a teológia Mozartja. Miért Mozart? Mert mindaz, amit mondd, finom fonállal köti össze a természetet és Istent. Összefűzi az ökológiát és a lelkiséget. Ő egyszerűen Isten embere.”

Miroslav Antelj Istenbe vetett hittel című portréfilmet a Pannon Televízióban is bemutatjuk magyar fordítással. Az alkotás hamarosan a nemzetközi közönség elé is kerül, ugyanis a kisfilmet a Vatikánban is bemutatják.

Miroslav Antelj
Istenbe vetett hittel
film
Nebojša Stipić

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.